Home Nieuws Peter R. de Vries hekelt GeenStijl om filmpje Patricia Paay

Peter R. de Vries hekelt GeenStijl om filmpje Patricia Paay

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries hekelde donderdagavond het weblog GeenStijl voor het plaatsen van een link naar een uitgelekte video waarin Patricia Paay op niet alledaagse wijze is gefilmd.

Advertentie

Het privéfilmpje was al enige tijd in omloop en zou volgens de advocaat van Paay gebruikt zijn om haar te chanteren. Donderdag werden de beelden online gezet op Twitter, waarna het ook door GeenStijl werd gedeeld op de website. Een paar uur nadat de advocaat van Paay GeenStijl sommeerde om de beelden offline te halen, werd er gehoor aan gegeven.

Advocaat Peter Plasman zegt donderdagavond bij Jinek dat Geenstijl geweten moet hebben dat er chantage aan vooraf is gegaan en zegt dat ze eigenlijk iets hebben gedaan wat de blackmailer wilde.

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries hekelt GeenStijl en De Telegraaf, omdat ze volgens hem zouden wijzen op een verloedering in de samenleving waar ze zelf verantwoordelijk voor zijn.

“Dit is niet zomaar een obscuur websiteje. GeenStijl en Dumpert zijn volledige 100% bedrijven van De Telegraaf. Ze faciliteren het. Ze doen niks. Ze worden gewaarschuwd dat het gaat gebeuren. Ze treden niet op. Ze laten het gebeuren. En je moet echt een advocaat inschakelen, willen ze reageren en het eraf halen. En dat is dus diezelfde Telegraaf die, als er een treitervlogger in Zaandam een keertje BOE roept naar de politie, daar drie dagen achter elkaar de krant mee opent en er dan van spreekt dat het schande is en dat Nederland verloedert. Maar de echte verloedering zit bij dit soort sites,” zegt de Vries bij Jinek.