Home Nieuws Pathetisch personeelsbeleid Pathé: Hanneke is welkom, Gamze niet

Pathetisch personeelsbeleid Pathé: Hanneke is welkom, Gamze niet

Arbeidsmarktdiscriminatie is al langer een voortwoekerend probleem in Nederland, waar menig uitzendbureau en werkgever zich aan zondigt. Sommige bedrijven afficheren zich er zelfs mee alleen maar wit personeel in dienst te hebben. De 19-jarige Gamze uit Arnhem ondervond naar eigen zeggen arbeidsmarktdiscriminatie aan den lijve toen ze onlangs solliciteerde voor een functie bij de bioscoopketen Pathé in Arnhem.

Advertentie

Gamze schreef een sollicitatiebrief naar aanleiding van een open vacature bij de entertainmentboer, omdat het haar leuk leek om er aan de slag te gaan. Pathé gaf volgens haar in eerste instantie aan dat ze mensen hadden gevonden die beter passen bij het functieprofiel als service employee. Ze legde zich bij de afwijzing neer, tot ze een paar dagen later een gesponsorde advertentie voorbij zag komen op Facebook dat Pathé Arnhem personeel zocht.

Gamze besloot daarop nog een sollicitatie in te dienen met exact dezelfde CV, maar zonder haar foto en een andere naam. In plaats van Gamze solliciteerde dit keer de fictieve 19-jarige Hanneke. Hanneke werd kort na het verzenden van de brief gebeld, gemaild en uitgenodigd voor een gesprek met het bedrijf.

Gamze reageert ontdaan door de gebeurtenis en zegt dat het een schending van artikel 1 van de Nederlandse Grondwet is. Ze verklaart tegenover DutchTurks dat ze de medewerker die over de sollicitatie gaat niet kon bereiken en inmiddels melding heeft gemaakt van wat er is gebeurd bij het meldpunt discriminatie. De statusupdate op Facebook waarin ze haar verhaal vertelt, was zaterdagochtend al meer dan 100 keer gedeeld. De bioscoopketen Pathé heeft zaterdagmiddag gereageerd en noemt de afwijzing een fout. Pathé ontkent in een reactie dat het iets te maken heeft met etniciteit en heeft aangegeven Gamze uit te willen nodigen voor een vervolggesprek. Het bedrijf belooft verbetering van haar sollicitatieprocedures.

Facebookpost:

“GRAAG DELEN- Hallo allemaal, dit is een bericht die ik graag met de wereld wil delen over PATHÉ ARNHEM. Ja, die bekende bioscoop met de haan in de logo. Zoals een aantal Arnhemmers onder ons hebben we allemaal een open vacature gezien bij Pathé Arnhem. En omdat het mij leuk leek om daar te werken heb ik gesolliciteerd.
Helaas hadden ze geen interesse in mij, omdat ze mensen hebben gevonden die ‘beter passen bij de functie profiel als service employee’. Natuurlijk, erg jammer maarja, let’s move on, toch?
Een paar dagen later heb ik langs mijn Facebook feed een gesponsorde advertentie van Pathé Arnhem gezien waar ze dezelfde vacature nog open hadden staan. Hm. Ik dacht dat ze mensen hadden gevonden die beter bij de functie omschrijving past?
En wat heeft Gamze toen bedacht? Laat ik eens een CV en brief opsturen met een Nederlandse naam ‘Hanneke’. En ja hoor, ze hadden interesse in mij, ze hebben mij meteen gebeld en gemaild. Ik heb alleen mijn adres gegevens, en naam veranderd, alles wat er toe leid dat ik een ander etnisch profiel heb, maar mijn werk en school ervaring, en beschikbaarheid allemaal precies hetzelfde gelaten.
Racisme, speelt een grote rol in onze samenleving, en alle mensen met een ander etnisch achtergrond zoals ik moeten hier telkens onder lijden.
Dit is een SCHENDING in de grondwet, artikel 1: Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.
Ik heb al een melding geplaatst bij het discriminatie meldpunt.
Congratulations Pathé, you played yourself.”