Home Nieuws Pastoor opening VS ambassade Jeruzalem: “Alle joden gaan naar de hel”

Pastoor opening VS ambassade Jeruzalem: “Alle joden gaan naar de hel”

De pastoor die eerder zei dat alle joden naar de hel zullen gaan, zal spreken bij de illegale opening van de Amerikaanse ambassade in Jeruzalem. Het verplaatsen van de ambassade naar bezet gebied, is in strijd met het internationaal recht.

Advertentie

Baptistische pastoor Robert Jeffress, die tevens geloofsadviseur is van Donald Trump, zal een toespraak houden bij de opening van de Amerikaanse ambassade in bezet Jeruzalem.

Jeffress is een omstreden pastoor vanwege zijn extremistische standpunten over andere gelovigen. Zo noemde hij islam en mormonen “Ketterij uit de put van hel” en valt hij ook joden, mormonen en homo’s aan.

Pastoor Jeffress zei eerder dat je niet gered kunt worden als je een jood bent (LINK vanaf 0.35 min), suggererend dat joden zich zouden moeten bekeren tot het christendom om gered te kunnen worden. Iets wat een wijdverbreid geloof is onder christenzionisten. Christenzionisten geloven dat de terugkeer van het joodse volk naar het bijbelse thuisland Israël in overeenstemming is met bijbelse profeties en voorafgaat aan de wederkomst van Jezus Christus. Bij die profetie horen ook de annexatie van Jeruzalem en de Westelijke Jordaanoever, waaraan gerefereerd wordt als Judea en Samaria.

De Amerikaanse president Donald Trump wordt gedreven door dezelfde motieven als christenzionisten, maar werd ook gestimuleerd door bijdragen aan zijn campagnekas, voordat hij tot zijn besluit kwam om de Amerikaanse ambassade te verhuizen naar Jeruzalem. De joodse casino-miljardair Sheldon Adelson doneerde 20 miljoen dollar aan een politieke actiecomité die de verkiezingscampagne van Donald Trump ondersteunde in ruil voor Trump’s belofte om de verhuizing van de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem een prioriteit van zijn presidentschap te maken. Een stemming in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties die aangevraagd is door Turkije en Jemen over het illegale besluit van de Amerikanen werd bijna getorpedeerd met bedreigende taal door de Amerikaanse VN-gezant Nikki Haley, wiens politieke organisatie 527 (FiveTwoSeven) eveneens een gift ontving van 250.000 dollar van Sheldon Adelson. De Koch brothers, die aandelen hebben in de Israëlische defensie-industrie, doneerden 50.000 Dollar aan de organisatie van de Amerikaanse VN-gezant.

De erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël en de verhuizing van de Amerikaanse ambassade vanuit Tel Aviv worden direct gelinkt aan financiële steun van Adelson. Adelson staat erom bekend dat hij nauwe banden heeft met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu en zijn fortuin gebruikt om Republikeinen te beïnvloeden om in lijn met zionistische ambities in de regio te handelen. Adelson heeft eerder de campagnes van George W. Bush, Newt Gingrich en Mitt Romney gesteund. Steun voor de beslissing van Trump kwam niet alleen uit Republikeinse hoek. Ook de invloedrijke joods-Amerikaanse democraat Chuck Schumer zou Trump hebben geadviseerd om de verhuizing van de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem door te zetten.

Een overweldigende meerderheid van landen hebben in december in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties voor een resolutie gestemd waarin de Verenigde Staten wordt opgeroepen om haar beslissing terug te draaien waarin Jeruzalem als hoofdstad van Israël wordt erkend. Met de verhuizing van de ambassade naar Jeruzalem legt Amerika deze oproep naast zich neer.

Bij de opening van de ambassade in Jeruzalem zullen dochter Ivanka Trump en de joodse schoonzoon van Trump, Jared Kushner, aanwezig zijn. Veel diplomaten uit andere landen zijn niet ingegaan op de uitnodiging om bij de opening van de ambassade, die in strijd is met het internationaal recht, aanwezig te zijn.