Home Nieuws Partij van de Eenheid doet mee aan Tweede Kamerverkiezingen

Partij van de Eenheid doet mee aan Tweede Kamerverkiezingen

PvdE Arnoud van Doorn

De Haagse Partij van de Eenheid (PvdE) van Arnoud van Doorn kondigt woensdag in een videoboodschap vanuit Ankara aan dat zijn partij meedoet aan de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2021.

Van Doorn is optimistisch over zijn kansen en zegt tegenover Den Haag FM dat de PvdE hoopt op 3 tot 5 zetels in de Tweede Kamer. De PvdE-partijleider zegt ook dat er steun is vanuit Turkije: “Er is steun vanuit verschillende hoeken, ook vanuit Ankara. er zijn bekende ondernemers die ons steunen en er is steun van een politieke partij. Daarvan zal ik de naam niet noemen, want dat vind ik niet netjes. Daar zullen vragen over komen, maar dat kan gewoon. Wij zijn open en eerlijk over steun uit Turkije, het is binnen de kaders van de wet.

Advertentie

Ook NIDA uit Rotterdam is bij de aankomende Tweede Kamerverkiezingen van de partij. Met de PvdE, NIDA en DENK ijverend voor voornamelijk de islamitische en multiculturele stem, wordt het dringen voor deze partijen om de gunst van de kiezer te bemachtigen.

Racistische en anti-islamitische discours

Doordat traditionele partijen deze kiezers de voorbije jaren in de steek hebben gelaten en een bijdrage hebben geleverd aan het racistische en anti-islamitische politieke discours in Nederland, valt er nu wel wat te kiezen voor hen. Een mogelijk scenario is dat alle drie de partijen in de Tweede Kamer komen en de samenwerking zullen opzoeken.