Home Nieuws Parlementariër Ahmet Şık gelooft niet in verkiezingen

Parlementariër Ahmet Şık gelooft niet in verkiezingen

Ahmet Sik

De Turkse parlementariër Ahmet Şık zegt in een videoboodschap die via Sociale Media de ronde doet dat verkiezingen geen manier zijn om te winnen van de AK-Partij. De Hoofdofficier van Justitie in Ankara heeft inmiddels een onderzoek geopend naar de uitlatingen die worden gezien als algehele opruiing tot het plegen van een misdrijf.

Şık, die namens de Turkse Arbeiderspartij TIP (niet te verwarren met de PvdA) in het parlement zit, toonde zich ook solidair met de protesten op de Bogazici Universiteit tegen de benoeming van rector Melih Bulu en zegt dat verkiezingen niet de oplossing zijn om het bestuur van dit land in handen te krijgen.

Advertentie

Niemand moet nog ijlen dat ze met verkiezingen zullen vertrekken. Maffia kan niet worden bestreden met recht. Iedereen moet zijn burgerplicht vervullen, de schouders onder deze strijd zetten. Er is hier een zware last en om ons van deze last te ontdoen zal de energie van onze jonge vrienden genoeg zijn, maar het is niet een last die zij alleen kunnen dragen. We moeten allemaal de handen ineen slaan en die steen optillen en wegwerpen. Die steen is het paleis regime.“, aldus Şık.