Home Nieuws Palestina: “Oproep Netanyahu om kalmte rond Al-Aqsa onacceptabel”

Palestina: “Oproep Netanyahu om kalmte rond Al-Aqsa onacceptabel”

Het Palestijns lid van de Israëlische Knesset Ahmad Tibi zegt dat het verzoek van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu’s om de gemoederen te doen sussen in de Oude Stad van Jeruzalem onaanvaardbaar is. Dat meldt Ma’an News Agency op haar website.

Hij beschuldigde de Israëlische regering onder leiding van Netanyahu ervan achter de voortdurende escalatie in de heilige stad te zitten.

Sprekend met Ma’an News Agency, voegde Tibi eraan toe “de verklaring van Netanyahu is onaanvaardbaar, omdat ik weiger gezien te worden als aanstichter of relschopper wanneer ik gewoon de Al-Aqsa moskee wil bezoeken”.

“Het is vanzelfsprekend dat ik naar al-Aqsa ga, terwijl de aanwezigheid van extremistische joden daar erg provocerend is.”

Tibi beschrijft Netanyahu als “een dief die probeert te helpen bij het vinden van gestolen zaken die hij zelf heeft gestolen.”

Onder druk van de Verenigde Staten en Jordanië, heeft Netanyahu een verklaring naar buiten gebracht op zaterdagavond waarin hij Knesset-leden oproept om de rust te doen wederkeren rondom de Al-Aqsa Moskee.

“Neem verantwoordelijkheid en betracht terughoudendheid,” schreef Netanyahu in zijn verklaring.

In een reactie daarop beschuldigde Ahmad Tibi Netanyahu en zijn Likoed wetgevers ervan dat men de huidige situatie zelf heeft gecreëerd en met vuur speelt.

“Het probleem ligt bij de regerende partij en de Likud wetgevers en hun aanhangers. Zij zijn degenen die de situatie aanwakkeren door het bestormen van de Al-Aqsa Moskee. Zij zijn de belangrijkste oorzaak van wat er gaande is, in aanloop naar het besluit van Netanyahu’s om de Al-Aqsa Moskee af te sluiten voor moslims.”

Help DutchTurks.nl meer lezers te bereiken en haar activiteiten uit te breiden. Doe een kleine gift. Storten kan op rekeningnummer NL66 INGB 0006 1823 88 ten name van DutchTurks (Swift/BIC: INGBNL2A).

Al-Aqsa