Home Nieuws Palestijnse verzetsheldin Ahed Tamimi bedankt het Turkse volk en president Erdogan

Palestijnse verzetsheldin Ahed Tamimi bedankt het Turkse volk en president Erdogan

De zeventienjarige Palestijnse verzetsheldin Ahed Tamimi, die vandaag vrijkwam uit Israëlische gevangenschap, heeft tijdens een persconferentie de Turkse bevolking en president Erdogan bedankt voor de steun.

Advertentie

Ahed en haar moeder Nariman Tamimi werden bij een nachtelijke razzia op dinsdag 19 december 2017 uit haar familiehuis in Nabi Saleh ontvoerd door soldaten van het israëlisch bezettingsleger. Na acht maanden in gevangenschap gezeten te hebben, zijn moeder en dochter vandaag vrijgelaten.

Tamimi sprak voor het eerst sinds haar gevangenschap in de HaSharon gevangenis en andere gevangenissen waar ze werd vastgehouden, zoals de beruchte Moscobiyeh kindermartelgevangenis op de Westelijke Jordaanoever. Tamimi riep op tot een einde van een decennialange bezetting van Palestina en bedankte hen die haar en haar familie steunden tijdens haar gevangenschap.

De Turkse president Erdogan telefoneerde met de jonge Palestijnse die zich verzet tegen de illegale Israëlische bezetting van Palestina en complimenteerde haar om haar moed en haar vastberadenheid. De Turkse president Erdogan verzekerde de familie ervan dat Turkije de Palestijnen zal blijven steunen in hun rechtvaardige strijd tegen de bezetting. Tamimi bedankte op haar beurt de Turkse president en het Turkse volk: “Ik salueer hem (Erdogan). Zijn telefoontje is een enorme steun. Ik bedank Erdogan en het Turkse volk die altijd de Palestijnse bevolking ondersteunen in onze zaak.”

Ahed Tamimi is vastberadener dan tevoren en zegt: “We zullen ons verzet voortzetten om vrijheid te bereiken voor het Palestijnse volk. We moeten de bezetting boycotten en isoleren en het voor een rechter veroordelen. De macht is bij het volk en het volk kan en zal beslissen over haar lot.

Tamimi rondde haar middelbare school af in gevangenschap en geeft aan dat ze van plan is om rechten te studeren om haar volk en de Palestijnse zaak te verdedigen.

De Israëlische staat probeert via haar agressieve bezettingspolitiek, het plaatsen van extremistische joodse kolonisten in de bezette gebieden, onteigening van Palestijnse eigendommen, de illegale annexatie van Palestijnse grondgebieden en het vastzetten van activisten het ongewapend Palestijns verzet te breken. Ook Ahed en de familie Tamimi worden door de Israëlische staat gezien als een verzetssymbool dat gebroken moet worden.

De 17-jarige Palestijnse Ahed heeft gesproken in talloze landen over het verzet van Palestijnse vrouwen tegen de illegale Israëlische bezetting, onder andere in Turkije, Zuid-Afrika en het Europarlement, en wordt gezien als het symbool van het Palestijnse verzet tegen de illegale Israëlische bezetting van haar land.