Home Nieuws Palestijnse tiener die geblinddoekt werd afgevoerd door israëlische bezettingssoldaten ontmoet Turkse president...

Palestijnse tiener die geblinddoekt werd afgevoerd door israëlische bezettingssoldaten ontmoet Turkse president Erdogan

De Palestijnse tiener die afgelopen maand bekend werd als de jongen die gekneveld en geblinddoekt door israëlische bezettingssoldaten werd afgevoerd bij protesten tegen de eenzijdige beslissing van de Amerikaanse president Trump om de illegale annexatie van Jeruzalem door israël te legitimeren, zal dinsdag te gast zijn in Turkije, waar hij de Turkse president Erdogan zal ontmoeten.

Advertentie

De oom van de 16 jarige Fawzi Al Juneidi, bevestigde het vertrek van de jongeman vanuit Ramallah op maandagmorgen. Fawzi is officieel uitgenodigd door de Gemeentelijke autoriteit van Istanbul en bevindt zich momenteel nog in Jordanië, waarvandaan hij op dinsdagmorgen vertrekt naar Turkije.

Fawzi werd op 7 december gearresteerd in Hebron. De foto van de ongewapende tiener, waarop hij is gekneveld en geblinddoekt, omgeven door 20 zwaarbewapende israëlische bezettingssoldaten ging de wereld over als een symbool van de illegale israëlische bezetting.

Volgens de advocaat van Fawzi werd de jongeman ook nog eens geslagen en uitgescholden terwijl de soldaten hem reeds hadden gefixeerd.

Ik werd gekneveld met duct-tape en ze sleepten me geblinddoekt voort,” was zijn verklaring tegenover Anadolu Agency. Fawzi werd tijdens zijn drie weken durende gevangenschap ook gemarteld, volgens zijn advocaat.

Turkije verwelkomt al jarenlang prominente en minder prominente Palestijnen die te maken hebben gehad met mishandeling en misbruik door de israëlische bezettingsmacht.

Eind december ontving de Turkse president Erdogan nog de 29-jarige Mohamed Al-Tawil, een jonge Palestijn met het syndroom van Down, die werd gearresteerd door israëlische bezettingssoldaten in Hebron.

DailySabah / DutchTurks