Home Nieuws Palestijnse man (78) in tranen bij ontmoeting met Erdogan in New York

Palestijnse man (78) in tranen bij ontmoeting met Erdogan in New York

De Turkse president Erdogan is zondag tijdens een bijeenkomst van het Turkish-American Steering Committee (TASC) in New York warm ontvangen door honderden Turken, Palestijnen en andere moslims die in de Verenigde Staten wonen. De 78-jarige Palestijn Serag was in tranen toen hij de Turkse president kon omhelzen.

Advertentie

Abubakir Serag (78 jaar) was één van de wachtenden in de zaal. Na binnenkomst van de Turkse president omhelsde hij hem met een warme knuffel. Serag zegt volgens de Turkse krant Sabah erg blij te zijn. “Ik ben zo gelukkig, dit is meer dan een droom voor mij. Ik kan niet eens geloven dat dit echt heeft plaatsgevonden. Ik ben 78 jaar oud en ik hou van Erdogan, zoals ik van geen enkele andere leider heb gehouden. Als het kon, zou ik mijn leven geven voor zijn veiligheid en welzijn,” aldus Serag.

Serag heeft de Turkse president naar eigen zeggen een brief overhandigd van drie pagina’s lang en hem verteld dat de Palestijnse gemeenschap achter hem staat. Erdogan is in New York voor de Algemene Vergadering van de VN.

Cavusoglu

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu verklaarde maandag tijdens een VN-zitting voor een wereldwijd vluchtelingenakkoord dat Turkije vastbesloten is om onschuldige mensen niet in de steek te laten. “We hebben onschuldige mensen nooit in de steek gelaten, en zullen ze ook niet overlaten aan het onderdrukkende regime, DAESH of de PKK. De Middellandse Zee die eeuwenlang de wieg van de beschavingen is geweest, is verworden tot het graf van radeloze mensen. Kinderen die aanspoelen op stranden, zijn een schande voor de wereld en de mensheid,” aldus Cavusoglu.

De Turkse president is tot donderdag in New York voor de 73e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Erdogan zal op 28 en 29 september naar Berlijn vliegen waar hij zijn eerste staatsbezoek aflegt aan Duitsland sinds 2014 en de Duitse bondskanselier Angela Merkel en president Steinmeier zal ontmoeten. Erdogan zal ook de opening van de Centrale Moskee van Keulen bijwonen.