Home Opinie “Palestijnse Intifada naar de poorten van gemeente Amsterdam”

“Palestijnse Intifada naar de poorten van gemeente Amsterdam”

Wat we vandaag in Gaza zien is de voortzetting van de etnische zuivering van Palestina. Door deze Nakba, deze catastrofe, zijn bijna alle inwoners van Gaza vluchtelingen die in 48 werden verdreven door zionisten. Generaties achter elkaar leven onder een gruwelijke bezetting. Zo ook de familie al Najjar. Op 26 juli vorig jaar, rond de tijd van Su7ur waren ze met de hele familie aan het schuilen in hun huis in Khan Yunis, zodat als ze dood gingen, ze op zijn minst samen dood zouden gaan. Israël gooide een bom op hun huis en vermoordde 18 leden van deze familie. 18 leden. Waaronder Soumayya, zij was 50 jaar.. en Khalil, 59 jaar. Rawan en Kifa7 kwamen ook om, zij waren 17 en 23 jaar. Maar ook Islam, 4 jaar, Amir, 3 jaar en Amira, 1 jaar. Drie generaties van dezelfde familie begraven onder het puin van hun eigen huis. Lieve zusters en broeders, wij zijn getuige van een genocide.

Advertentie

Tien dagen eerder wilde Ismail Bakr ontsnappen aan de nachtmerrie van bombardementen. Daarom ging hij met zijn drie neefjes voetballen op het strand. Ismail was 9, even oud als de blokkade van Gaza. Hij had al drie grootschalige oorlogen meegemaakt. Maar de criminelen in Tel Aviv, en hun vriendjes in Washington, Londen en Amsterdam gunden hem geen seconde rust. Een Israëlisch schip vuurde twee granaten op de neefjes, en maakte hen tot martelaren. Allah Yer7amak lieve Ismail. En Allah yer7am Mohammed, Ahmed en Zakaria.|

Degenen die verantwoordelijk zijn voor deze misdaden zitten niet alleen in Tel Aviv. Het zijn ook de bestuurders van dit land. Mark Rutte noemde dit brute geweld proportioneel. Hij noemde het zelfverdediging. Maar toen de rebellen in de opstand van de Schilderswijk één steen oppakten na jaren en jaren van politiegeweld was deze achterlijke hypocriet de eerste om ze te veroordelen. En de reden is simpel. We leven in een land dat net als Israël gebouwd is op koloniaal geweld en racisme. Daarom zijn de levens van moslims en Arabische kinderen niks waard voor Rutte en de regering die hij vertegenwoordigt. Of het nu gaat om Ismail en Mohammed uit Gaza of Baghdad, of hun naamgenootjes uit de Schilderswijk en Kanaleneiland.

De Palestijnen hebben dit allang begrepen. Zij weten dat onderhandelen geen zin heeft met een regime dat jouw menselijkheid niet eens erkent. Daarom hebben ze de weg van het verzet gekozen, en dat is de enige weg naar bevrijding. Ieder volk dat aangevallen wordt, heeft een onvervreemdbaar recht op zelfverdediging, “by any means necesarry”. Net zoals het joodse verzet in de ghetto´s van Warschau de wapens oppakte tegen de Nazi´s, vechten de Palestijnen nu voor hun vrijheid.

Het is onze verplichting om een echo te vormen van dat verzet. Daarom moeten wij ons inspannen om een complete boycot van alles wat naar Israel ruikt af te dwingen. Wij eisen ook dat Nederland alle banden, politiek, economisch en militair, met Israel breekt en sancties oplegt. Wat doet bijvoorbeeld die Israelische ambassade in Den Haag? De enige plek in Den Haag waar deze criminelen zouden moeten zijn is voor een tribunaal in het internationaal gerechtshof.

Dit gaan we niet voor elkaar krijgen door het netjes te vragen. Daarom roepen we iedereen op om de pijn die we voelen samen te transformeren in actie. Laten we de woede en het verdriet kanaliseren in het bouwen van sterke organisaties en een machtsbasis die onze regering op haar knieën dwingt totdat zij de rechten van de Palestijnen respecteert.

Toen onze ouders naar dit land kwamen moesten zij zich nog oriënteren. Toen zij geconfronteerd werden met racisme en onrecht gingen ze met een uitgestoken hand naar de machthebbers om het uit te praten. Maar op die hand is consistent gespuugd. Daarom krijgt Nederland nu met ons te maken. En wij zijn een generatie die niet zo veel geduld heeft. Wij komen niet met een uitgestoken hand maar met een vuist in de lucht. Wij vragen niet om gerechtigheid, wij eisen gerechtigheid voor Palestina. Wij brengen de Palestijnse Intifada naar de poorten van de gemeente Amsterdam, die een stedenband wil aangaan met Tel Aviv, de hoofdstad van terrorisme. Naar de poorten van de politiebureaus, die ons bedreigen met arrestatie als we onze steun aan het verzet willen uitspreken.

Maar wij zijn niet bang. Wij zullen net zo lang doorgaan totdat de blokkade van Gaza wordt opgeheven. Totdat Nederland aan de juiste kant van de geschiedenis gaat staan. Totdat Palestina vrij is.. heel Palestina.