Home Nieuws Palestijns onderzoeksteam identificeert moordenaar Arafat

Palestijns onderzoeksteam identificeert moordenaar Arafat


Het hoofd van het Palestijnse team dat onderzoek doet naar de dood van Yasser Arafat heeft op dinsdag verklaard dat Israël verantwoordelijk is voor de dood van de Palestijnse leider.

Advertentie

Het is vandaag exact 11 jaar geleden dat Arafat overleed in een ziekenhuis in Frankrijk. Franse rechters sloten twee maanden geleden het onderzoek naar de omstandigheden van zijn dood zonder aanklacht.

“De onderzoekscommissie is in staat om de moordenaar van de voormalige president Yasser Arafat te identificeren,” zei Tawfiq Tirawi, het hoofd van de onderzoekscommissie dat in 2009 werd opgericht.

“Israël is verantwoordelijk,” zei hij en voegde daaraan toe “We hebben nog meer tijd nodig om de exacte omstandigheden van de moord op te helderen”.

Arafat overleed in november 2004 in het Percy militaire ziekenhuis vlakbij Parijs op 75 jarige leeftijd, nadat hij maagpijn kreeg in zijn hoofdkwartier in Ramallah op de Westelijke Jordaanoever.

Zijn weduwe Suha diende een klacht in bij een Franse rechtbank in 2012, omdat ze gelooft dat haar man is omgebracht. Dit leidde tot een onderzoek. In hetzelfde jaar werd Arafat’s tombe in Ramallah geopend voor enkele uren voor Franse, Zwitserse en Russische onderzoekers om 60 monsters te nemen.

Een Frans onderzoek naar de dood van de Palestijnse Nobelprijswinnaar werd in september afgesloten zonder aanklacht, evenals het Russische onderzoek.

Suha Arafat gaat in beroep tegen het Franse besluit.


Bron: Al Arabiya.