Home Nieuws Palestijnen vragen om VN-interventie tegen Israëlische terreur

Palestijnen vragen om VN-interventie tegen Israëlische terreur

De Palestijnse Autoriteit heeft Israël’s politiek en de escalatie op de Westelijke Jordaanoever en Jeruzalem veroordeeld. In een verklaring vragen de Palestijnen de internationale gemeenschap en de VN om een interventie tegen Israëlische schendingen van het internationaal recht.

Advertentie

Na het overlijden van twee illegale joodse kolonisten door geweervuur in bezet Palestina en de steekpartij in de oude stad van Jeruzalem waarbij twee Israëliërs kwamen te overlijden, zijn er hevige gevechten uitgebroken tussen Palestijnen en het Israëlisch bezettingsleger. Israël heeft de Palestijnen een verbod opgelegd om de oude stad van Jeruzalem in te gaan.

Meer dan honderd Palestijnen raakten gewond door beschietingen en traangasgranaten in gevechten met het bezettingsleger. Ondertussen organiseren joodse kolonisten Arabierenjachten op de Palestijnen. De kolonisten zien hun kansen schoon om huizen van Palestijnen aan te vallen en olijfbomen en planten te vernietigen. Ook zijn er meerdere lynchpartijen door kolonisten op Palestijnen gemeld.

Volgens officiële cijfers zijn alleen al dit jaar 26 Palestijnen omgekomen door aanvallen van het Israëlisch bezettingsleger en raakten 1.740 Palestijnen gewond op de Westelijke Jordaanoever en Jeruzalem.

Er wonen in strijd met het internationaal recht 500.000 illegale joodse kolonisten in bezet Palestina.

Ondertussen heeft Hamas woordvoerder Mahmud Zahar opgeroepen tot het oppakken van de wapens om de Al-Aqsa moskee te verdedigen tegen een overname van het complex door Israël.

Zondag hebben Israëlische bezettingstroepen de Al-Aqsa bestormd en hebben zo’n 70 Palestijnen die zich aan de zuidelijke kant van het complex ophielden om de Al-Aqsa te verdedigen, verwijderd uit het complex. Volgens bronnen zouden Israëlische soldaten de moskee hebben beklommen en schade hebben veroorzaakt aan één van de minatten.

De Palestijnse rode halve maan heeft zondag de noodtoestand uitgeroepen in geheel bezet Palestina na het oplaaiende geweld van Israëlische soldaten en kolonisten, inclusief 14 aanvallen op ambulances in drie dagen tijd.