Home Nieuws Öztürk reageert op aantijgingen Kuzu: DENK is groter dan wij

Öztürk reageert op aantijgingen Kuzu: DENK is groter dan wij

Tweede Kamerlid Selçuk Öztürk heeft vandaag voor het eerst gereageerd op de aantijgingen van zijn collega-Kamerlid Tunahan Kuzu en noemt DENK groter dan de twee politici. Kuzu zette zichzelf in een verklaring op Facebook weg als slachtoffer van een politieke broedermoord. De ruzie volgt op een publicatie in HP de Tijd over een affaire en grensoverschrijdend gedrag, en een daarop volgend persbericht dat door DENK naar buiten werd gebracht.

Öztürk benadrukt dat de gemeenschap en de politieke beweging door moeilijke dagen heen gaat en zegt dat hij niet instinctief wil reageren op gedane uitspraken over Kuzu en DENK en dat hij geen uitspraken wil doen die vrienden verdriet bezorgen en vijanden laten lachen. Wel ontkent hij de beschuldigingen over zijn persoon. Hij zegt dat deze niet de werkelijkheid weergeven.

Advertentie

Mijn stilte is omdat ik geloof in onze missie en ik geloof dat we uiteindelijk samen deze moeilijke dagen achter ons zullen laten. Deze missie is groter dan Öztürk en Kuzu. Onze missie geeft hoop aan onze jongeren en is dat van de ongehoorden. Ik geloof dat het partijcongres dat eraan zit te komen het juiste zal doen. De waarden van onze partij staan boven alles,” aldus Öztürk volgens de Turkstalige Nederlandse nieuwswebsite Gazeteci.

De achterban van Kuzu predikt vergevingsgezindheid voor Kuzu en wil dat hij aanblijft, ongeacht wat hij wel of niet heeft gedaan. Zij vinden dat alleen Öztürk moet vertrekken. Een ander deel van het DENK-kader vindt echter dat na deze kwestie geen van hen kan aanblijven en dat er gezocht moet worden naar nieuwe kandidaten die de partij kunnen leiden. Een naam die daarbij veelvuldig valt is Ayhan Tonca, oud-bestuurslid van ISN en het CMO en directeur van DENK International. Beide kampen maken zich op voor een Algemene Ledenvergadering op 6 juni aanstaande waar de kwestie ter sprake zal komen en waar mogelijk gestemd zal worden over de toekomst en de politieke dromen die nog niet in duigen zijn gevallen.

Ayhan Tonca is een geschikte leider voor DENK

View Results

Laden ... Laden ...

Archief 2016: Ayhan Tonca geeft een college democratie aan Kamerleden bij de hoorzitting van Turks-Nederlandse organisaties in de Tweede Kamer.

Het bericht zoals in het Turks is verschenen op AK Ajans:
‘Öncelikle herkesin Beraat kandili mübarek olsun.

Son birkaç gündür toplum ve siyasi hareket olarak zor günlerden geçmekteyiz.

Ben Selçuk Öztürk olarak Tunahan Kuzu ve DENK hakkında yapılan hiç bir açıklamaya fevri bir cevap vermeyeceğim. Konuşup dostu üzen ve düşmanı güldüren açıklamalar yapmayacağım. Sadece, şahsımla ilgili yapılan ithamların tamamen gerçek dışı olduğunu bilmenizi isterim.

Sessizliğim davamıza olan inancımdandır ve inanıyorum ki eninde sonunda hep beraber bu zor günleri de aşacağız.

Bu dava hem Öztürk’ten hem de Kuzu’dan daha büyüktür. Bu dava gençlerin umudu ve sesi duyulmayanların davasıdır.

Yaklaşmakta olan parti kongremizin de bu konuda en doğrusunu yapacağına inanıyorum.

Şahsım ve ailem hakkında yapılan yargılamaları da bu mübarek gecede vicdanlarınıza bırakıyorum.

Partimizin değerleri herşeyin üstündedir.

Bu vesile ile Beraat Kandilinizi tekrar kutlar, sağlık, mutluluk ve hayırlı günler dilerim..’