Home Nieuws Ozil en Gundogan geschorst om ontmoeting met Turkse president Erdogan

Ozil en Gundogan geschorst om ontmoeting met Turkse president Erdogan

De Turks-Duitse voetballers Ilkay Gundogan en Mesut Ozil zijn geschorst door de Duitse voetbalbond na een ontmoeting met de Turkse president Erdogan in Londen. De schorsing verhindert de twee niet om deel te nemen aan het WK voor Duitsland.

Advertentie

In Duitsland is grote ophef ontstaan nadat de twee op de foto gingen met de Turkse president. Er waren zelfs geluiden om de twee niet mee te nemen naar het WK in Rusland, maar de twee klaarden de lucht door in gesprek te gaan met de bondscoach en de Duitse president Frank-Walter Steinmeier, die een foto van het drie-gesprek op Facebook plaatste.

Ozil en Gundogan verklaarden dat ze geen politieke boodschap wilden afgeven door de Turkse president te ontmoeten, maar toch in gesprek wilden met de Duitse bondscoach en de president om de lucht te klaren van misverstanden.

Ozil benadrukte dat hij is geboren en getogen in Duitsland en graag voor zijn thuisland uitkomt, terwijl Gundogan zei “Mijn familie komt uit Dursunbey. Ik ben geboren in Gelsenkirchen. Net zoals het huis van mijn ouders ook een thuis is voor mij, is Duitsland vandaag duidelijk mijn land en de Duitse ploeg mijn team.“.

Er is ook kritiek op de Duitse houding naar Turkije en het meten met twee maten. Naast de ophef om een foto met de Turkse president door de twee voetballers, is ook duidelijk te merken dat in de Duitse media een anti-Turkije klimaat heerst. Zo werd een cartoonist die werd ontslagen vanwege het tekenen van een cartoon van de Israëlische premier Netanyahu, enkele jaren geleden nog geprezen om zijn cartoons van de Turkse president.