Home Nieuws Overheid treft maatregelen voor veiligheid Sylvana Simons na racistische doodsbedreigingen

Overheid treft maatregelen voor veiligheid Sylvana Simons na racistische doodsbedreigingen

Den Haag – Gisteren berichtten verschillende media dat er binnen de politieke beweging DENK zorgen zijn ontstaan over de veiligheid van Sylvana Simons en dat hier vandaag een gesprek over zou plaatsvinden met de verantwoordelijke veiligheidsdiensten.

Advertentie

DENK noemt dit “Het gevolg van de continue stroom van racistisch en seksistisch geladen bedreigingen die in de richting van het kandidaat-Kamerlid van DENK worden geuit, met als triest dieptepunt een schandelijke video waarin de politica wordt afgebeeld in een racistische lynchpartij“.

Naar aanleiding van de walgelijke bedreigingen heeft er vandaag een gesprek plaatsgevonden tussen vertegenwoordigers van DENK, waaronder Tunahan Kuzu, Selçuk Öztürk, Farid Azarkan en Sylvana Simons, en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid.

Concreet heeft dit gesprek als resultaat dat er verscheidene zichtbare en onzichtbare maatregelen genomen zullen worden in het kader van de veiligheid van Sylvana Simons. Daarnaast zal er nauw contact worden onderhouden met het Openbaar Ministerie inzake de bedreigingen.

In een persbericht aan de media schrijft DENK verder:

DENK trekt de conclusie dat nu de Minister-president aan zet is. De seksistische en racistische bedreigingen die aan het adres van DENK-politica Sylvana Simons worden geuit gaan niet alleen over haar, maar vallen tevens vele andere bekende en minder bekende mensen in ons land ten deel. Dit klimaat van vijanddenken is het gevolg van hevige maatschappelijke polarisatie en een serieus gebrek aan moreel leiderschap, waarin de Minister-president een de-escalerende en normerende rol zou dienen op te nemen.

De haatcampagne tegen aanstormend politica Sylvana Simons woedt nu al enige tijd en wordt voor een deel gevoed door snerende artikelen over Simons die vrijwel dagelijks op de rechtse blog De Dagelijkse Standaard verschijnen.

Het is onduidelijk of Sylvana Simons dezelfde bescherming mag genieten als het extreemrechtse kopstuk Geert Wilders, die nu al ruim tien jaar lang wordt beveiligd. De kosten voor zijn beveiliging worden geschat op 2 miljoen EURO per jaar en komen uit een geheim potje van het Ministerie van Veiligheid en Justitie.