Home Nieuws Ouders overleden Onur (14) vragen om vervolging mensen die tot zelfmoord aanzetten

Ouders overleden Onur (14) vragen om vervolging mensen die tot zelfmoord aanzetten

DELEN

De ouders van de 14-jarige Onur die in februari zelfmoord pleegde nadat hij het slachtoffer is geweest van pesterijen vragen om vervolging van mensen die aanzetten tot zijn zelfmoord. Onur pleegde zelfmoord nadat onder andere drie jongeren naaktfoto’s van hem verspreidden via het internet.

Onlangs werd duidelijk dat het Openbaar Ministerie, tot ontsteltenis van de ouders, niet overging tot vervolging van de twee meisjes en een jongen die de pesterijen mogelijk maakten en naaktfoto’s van hem verspreidden.

Volgens de nicht van Onur, Acelya Karasoylu, die een petitie startte, moet er een wet komen die het aanzetten tot zelfmoord strafbaar maakt voor minderjarigen. “Naast mijn eigen neefje zijn er de laatste jaren meer jonge slachtoffers gevallen”, schrijft Acelya in de tekst van de petitie die inmiddels door meer dan 12.000 mensen is getekend.

Teleurgesteld in rechtssysteem in beschaafd land Nederland

De familie van Onur is verdrietig over het nieuws dat het OM de zaak tegen de meisjes, die de naaktfoto’s verspreidden van Onur en hem tot zijn zelfmoord dreven, voorwaardelijk seponeert, en is om die reden een artikel 12 procedure gestart bij het hof in Arnhem. Het gezin zegt teleurgesteld te zijn in het rechtssysteem in een beschaafd land als Nederland.

De tekst van de PETITiE:
Wij, inwoners van Nederland, willen een wet die het aanzetten tot zelfdoding strafbaar maakt voor de minderjarigen.

Naast mijn eigen neefje zijn er de laatste jaren meer jonge slachtoffers gevallen.
Het probleem speelt VOORAL onder minderjarigen. Zeker omdat social media grote impact heeft, anders dan vroeger.
Veel ouders denken dat overkomt mijn kind niet, ik zie het wel ,of mijn kind praat met mij over alles.

Het lijkt erop dat er meer rekening gehouden word met de daders dan de slachtoffers. Het zijn de slachtoffers waarvan hen de leven word beroofd. İpv het denken dat straffen invloed heeft op de toekomst van de daders, mag er eerst gekeken worden naar de toekomst, wat afgenomen is van de slachtoffers en de families die een toekomst moeten ondergaan zonder hun kinderen(slachtoffers).

In een groot aantal landen is het verzenden
van seksueel getint materiaal waarop minderjarigen te zien zijn zeer strafbaar. In Nederland is dat ook het geval maar gaat men er heel anders mee om.
Dit is uiteindelijk wel kinderporno, schending van privacy het verspreiden van foto’s zonder toestemming moet gestraft worden. Bij onur is dit op wereldswijds populaire instagram geplaatst zonder zijn toestemming!! Dit gebeurt steeds vaker en vaker bij de minderjarigen.
Wij willen dit graag gaan stoppen voor onze kinderen, broertjes, zusjes, neefjes en nichtjes enz.
Maar dat kan alleen als we allemaal 1 zijn. We willen ervoor zorgen dat onze kinderen beschermd worden voor dit soort situaties. (Pesterijen)
Elke kind wil/ moet verder kunnen gaat met zijn/haar toekomst. Zonder dat het afgenomen word door een ander.

De slachtoffers die zelfmoord hebben gepleegd door pesterij
afegelopen jaar/ jaren :

Een jongen uit Heerlen, 15 jaar, Januari 2017
Een jongen uit Enschede, 14 jaar, Februari 2017
Een meisje uit Pijnacker, Maart 13 jaar 2013
Een meisje uit Staphorst, December 15 jaar 2012
Een meisje uit Durbuy België, 12 jaar December 2015

en nog veel meer..

Stop pesten!!!!!