Home Nieuws Oud-voetballer Fenerbahce doodgetaserd door Britse politie

Oud-voetballer Fenerbahce doodgetaserd door Britse politie

De voormalige spits van Fenerbahce is overleden nadat de Britse politie op hem schoot met een high-voltage Taser-pistool.

Volgens de politie van West Mercia reageerden politieagenten op een oproep “Omdat de veiligheid van een persoon in het geding was” in Telford, in het centrum van Engeland, in de vroeger uren van maandag.

Advertentie

Een 48-jarige man kwam om nadat hij werd geraakt door een Tasergun en medische hulp hem niet mocht baten.

Volgens media-berichten gaat het om Dalian Atkonsin, die voorheen uitkwam voor Ipswich Town, Aston Villa, Sheffield Wednesday, Real Sociedad en Fenerbahce.

Politiewoordvoerders onthielden zich van verdere commentaar over de kwestie, omdat de Onafhankelijke Politie Klachten Commissie, een orgaan dat toezicht houdt op het handelen van de politie, een onderzoek is gestart naar het voorval.

Volgens cijfers van het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de Britse politie vorig jaar in totaal 1.921 keer de Taser afgevuurd.

Atkinson speelde tussen 1995 en 1997 voor Fenerbahce en scoorde in 21 wedstrijden 10 doelpunten voor de Turkse club, voordat hij werd overgenomen door Aston Villa.