Home Nieuws Oproep moskeeën: “Doneer tijdens offerfeest vlees aan voedselbanken”

Oproep moskeeën: “Doneer tijdens offerfeest vlees aan voedselbanken”

In navolging van de samenwerkingsovereenkomst tussen de Islamitische Stichting Nederland waar 147 moskeeën bij zijn aangesloten en Voedselbanken Nederland, met 153 aangesloten distributiepunten, voegt de Islamitische Stichting Nederland de daad wederom bij het woord.

Advertentie

Op vrijdag 3 oktober 2014 voor het middaggebed is er in alle aangesloten moskeeën een oproep gedaan om tijdens het offerfeest op zaterdag 4 oktober 2014 een deel van het vlees te doneren aan de voedselbank, ten behoeve van de 80.000 mensen die wekelijks afhankelijk zijn van de voedselbank. De donaties kunnen op de dag van het offerfeest, bij alle ISN moskeeën worden afgeleverd, volgens de oproep.

Hoewel Nederland per hoofd van de bevolking tot één van de meest vermogende landen behoort, leven er vandaag de dag nog steeds 1,2 miljoen mensen structureel onder de armoedegrens.
De samenwerking tussen de Islamitische Stichting Nederland en de Voedselbank beperkt zich niet alleen tot het doneren van voedsel. ISN motiveert moskeegangers frequent om ook geld te doneren en om vrijwilligerswerk te gaan doen bij de Voedselbank.

Waardeer je deze en andere schrijfsels en zou je hier meer van willen lezen? Jij als lezer hebt invloed op nieuwsgeving, frequentie en bereik van de berichten op DutchTurks.nl. Als je dit initiatief een warm hart toedraagt en er mede voor wilt zorgen dat DutchTurks.nl volkomen autonoom kan opereren en haar activiteiten verder uitbreidt, dan kun je ons steunen middels een kleine donatie. Stort op rekeningnummer NL66 INGB 0006 1823 88 ten name van DutchTurks (Swift/BIC: INGBNL2A).

Yunus Emre Mosque
Foto: Yunus Emre moskee Almelo, geopend in 1974 en de allereerste moskee in Nederland met een minaret en een koepel.