Home Samenleving en Religie Oproep van Duitse moslim gaat viraal: We hebben te lang gezwegen

Oproep van Duitse moslim gaat viraal: We hebben te lang gezwegen

Tarek Mohamad heeft al zijn woede en frustratie over zijn haatdragende geloofsbroeders eruit gegooid in een scherpe brief op Facebook. “Waarom denken jullie dat wij moslims Europa moeten veroveren? Ik wil Europa helemaal niet veroveren!” Dankzij de aangrijpende post is de Duitser van Turkse origine uitgegroeid tot een boegbeeld van de vreedzame islam. Zijn boodschap werd duizenden keren gedeeld, hij wordt overspoeld met steunbetuigingen en werd door zender SAT1 uitgenodigd om live op televisie zijn verhaal te doen.

De recente aanslagen van moslimterroristen in München en Würzburg waren de druppel voor Tarek. En het bevalt hem niet hoe veel van zijn geloofsgenoten tegenover de terreur staan. “Het moet me van het hart. Ik heb lang genoeg mijn mond gehouden”, steekt hij van wal. “Als ik mijn Facebookpagina bekijk, zie ik mijn landgenoten met geld pronken, haatberichten over Koerden of Turken verspreiden, haat tegen de Duitsers, of tegen homo’s en lesbiennes. Terwijl ze salafisten of die rotzakken van ISIS aanmoedigen, omdat ze denken dat wij moslims Europa aan het veroveren zijn.”

Advertentie

“Ik wil Europa helemaal niet veroveren! Ik wil in vrede leven met mijn Turkse, Duitse, Koerdische broeders en zusters.”

De liefdesverklaring van Tarek aan Duitsland is niet ijdel, want hij beseft goed uit welke situatie hij in zijn thuisland komt. “Onze landen worden verscheurd door bommen, geweld en oorlog. Ik aanbid Saddam Hussein niet die duizenden Koerden doodde, of Assad die zijn volk uitmoordde, of Gaddafi die zijn volk liet verhongeren.”

Hij geeft andere migranten een ongemeen harde veeg uit de pan. “Wij komen naar hier, en denken dat we de gangster moeten uithangen. Mensenhandel, prostitutie, drugshandel en het verspreiden van middeleeuwse tradities.”

En hij weet dat dit hem niet in dank zal worden afgenomen. “Veel van jullie zullen niks meer met mij te maken willen hebben. Maar dat kan me niet schelen.”

Toch blijft hij een overtuigde moslim. “De islam is een vreedzame en tolerante religie.”

Hij vindt het verschrikkelijk hoe conflicten uit het Midden-Oosten hier worden uitgevochten. “Stop met oorlog te voeren in een land waar de mensen hun bloed hebben gegeven om vrede te stichten. Dat is net de reden waarom wij naar hier zijn gekomen. We moeten de mannen en vrouwen die hier wonen respecteren en ons aan hun maatschappij aanpassen. Stop ermee je met criminaliteit in te laten. Stop met vrouwen als sletten te behandelen. Stop met je geloof op te dringen! Leef zelf vredig volgens de islam, en streef de plichten van de islam vredig na. Er zijn 1,3 miljard Chinezen op de wereld, en van hen hoor ik nooit iets negatiefs.”

“In elke stad hebben mijn landgenoten clans en maffia-achtige structuren waarmee ze de drugshandel controleren. Is dat de ware islam, als ik jullie vragen mag?”

Tot slot roept de man op om samen te manifesteren. “Moslims, Duitsers, en alle andere volkeren moeten samen opstaan tegen de bastaards van salafisten, ISIS-strijders, relschoppers en nazi’s. Dat zijn we verplicht aan Duitsland, de islam en onze kinderen. We hebben gezien wat er gebeurt als we onze mond houden. Dat hebben Würzburg en München ons getoond. Morgen kunnen de doden jouw vrienden of familie zijn.”

Bron: Nieuwsblad.be