Home Opinie Opinie | Lof der Zotheid

Opinie | Lof der Zotheid

Opnieuw worden we opgeschrikt door explosies in Brussel. Opnieuw staat de wereld even stil. Ik zie bijna al m’n moslimvrienden hun afschuw met waardigheid uitspreken. Net zoals ze bij de aanslagen in Ankara ook hebben gedaan. Ik zie opnieuw ook hypocrisie en een onevenredige nieuwsbalans. Nergens zie ik kritiek naar de Belgische regering zoals dat wel was bij Erdogan. Nergens zie ik dat terrorisme goed gepraat wordt, zoals dat wel werd gedaan bij de aanslagen in Ankara. De woorden van Erdogan hadden ons nog niet bereikt of ze kwamen uit. Maar mijn moslimvriendjes zijn vooral bang. Ineengekropen in een hoekje als een kind die een vaas, erfstuk van oma, per ongeluk heeft kapot gemaakt. Wachtend op de straf die ongetwijfeld komen zal.

Advertentie

Erasmus zei het al 500 jaar geleden in z’n essay: “wat is er zotter dan om welke reden dan ook oorlog te voeren waarbij beide partijen zullen verliezen”. Ik ben het zeker niet overal eens met hem, maar hier heeft hij zeker een punt. Denkt IS dat ze voordeel zullen krijgen met aanslagen ver buiten de Sham? Ik snap het in elk geval niet. Voor hetzelfde geld zat die opblaaspop naast een moslim die naar de begrafenis van een familielid wilde gaan. Voor hetzelfde geld naast een meisje die morgen haar shahada wilde uitspreken [bekering naar islam]. Of naast een varkensetende atheïst. Dezelfde wetten beschermen ons allemaal. Heb je niet door, jij doorgedraaid menselijk falen, dat door jou moskeeen worden aangevallen? Dat je zusters onthoofddoekt worden? Dat je de poten van die stoel waar we allemaal op zitten aan het afzagen bent? Heb je misschien dit over het hoofd gezien:

“2:190. En strijdt voor de zaak van Allah tegen degenen, die tegen u strijden, maar overschrijdt de grens niet. Voorzeker, Allah heeft de overtreders niet lief.”

Ik kan je vertellen dat jezelf opblazen te midden van mensen die jij nooit hebt gezien, zeker de grens der zotheid overschrijdt. Los van het feit dat zelfmoord een enkeltje first class ticket naar jahannam [de hel] betekent natuurlijk, maar dat moet je zelf weten. Wil je dat graag doen, doe het ergens in de wildernis. Natuurlijk, ik heb ook kritiek op onze regeringen en hun leiders maar daar mogen moslims zich niet aan spiegelen. We lezen immers:

“5:8. O, gij die gelooft, weest oprecht voor Allah en getuigt met rechtvaardigheid. En laat de vijandschap van een volk u niet aansporen, om onrechtvaardig te handelen. Weest rechtvaardig, dat is dichter bij de vroomheid en vreest Allah, voorzeker, Allah is op de hoogte van hetgeen gij doet.”

Het wachten is nu op de xenofobe anti-islam fanaten. Ze zitten al in de startblokken om het zwaard van Damocles naar beneden te duwen om ons te treffen in de nek. Ze slijpen alvast hun potloden om opinies, columns, boeken en Sociale Media mee te vullen. Dankzij jou dus beste “broeder”. Ik zie al voor mij hoe Afshin Ellian zijn Perzische frons omtovert in een glinstering nadat hij dit nieuws had vernomen. Ebru Umar zal nog een paar dagen moeten wachten voordat zij haar opportunistische gelegenheidsstukken mag verslijten in de Metro. Waarschijnlijk zal ze niet zo lang kunnen wachten en melding maken van “aangevallen door polderjihadisten”. Waar ze natuurlijk geen aangifte van doet omdat ze geen vertrouwen heeft in de theeleutende driehoek van Amsterdam. Ondertussen bengelen wij aan het kruis en nemen jouw daden op onze rug zonder “Eli, Eli lama sabahtani” te roepen. Wij weten immers dat Allah ons namelijk niet in de steek heeft gelaten, maar jou toen je de perverse plannen smeedde zodat je uit je miezerige leven kan stappen. En beste “broeders en zusters” die er over nadenken om hun lichaam met een onbekende menigte te willen delen als een prostituee met een SOA, weet dan dat wij niet zitten wachten op jouw lof der zotheid. O ja en laat dat Allahu akbar er ook even buiten aangezien je van mening bent dat jij over leven en dood gaat.