Home Opinie Opinie – Is Frederike Geerdink wel een journalist?

Opinie – Is Frederike Geerdink wel een journalist?

Een sfeerimpressie van een artikel van activist Geerdink op Diken. "Als PKK een permanente wapenstilstand afkondigt, dan zal dat leiden tot teleurstelling".

Van een onzer redacteuren

Vandaag mocht Frederike Geerdink weer een stuk plaatsen in de Volkskrant waarin ze de terreurgroep PKK, waarvoor zij vaker haar pen leent, probeert goed te praten. Sterker nog, ze zegt dat de pro-Koerdische partij HDP absoluut geen afstand moet nemen van de PKK. De PKK die 30.000+ doden op haar geweten heeft in Turkije.

Ze noemt de PKK (een terreurorganisatie verantwoordelijk voor meer dan 30.000 doden in Turkije en die nog steeds de wapens niet heeft neergelegd) een voorvechter van een Turkije die er met hun beter bij zal varen. Waar ze in haar artikel vorig jaar in Diken nog betoogde dat ze teleurgesteld zou zijn wanneer PKK de wapens neerlegt, hangt ze nu een wollig verhaal op voor de VK lezers. Iemand die zegt “teleurgesteld te zullen zijn, wanneer een terreurorganisatie de wapens neerlegt”, is in mijn ogen geen journalist, maar een propagandist en activist.

Advertentie

What’s next? “Journalisten” die teleurgesteld zouden zijn als IS de wapens neerlegt? Journalistiek in Nederland is door en door verrot en dat bewijst de Volkskrant wederom met het plaatsen van bovenstaand propagandastuk. God hebbe de zielen van onze ŞEHİTLER (martelaren). Zolang wij nog inkt in onze pennen hebben, zullen we PKK-propagandisten altijd van een passend antwoord voorzien.