Home Nieuws Ophef om gewonde Marokkaanse man bij politieoptreden Rotterdam

Ophef om gewonde Marokkaanse man bij politieoptreden Rotterdam

Op sociale media is ophef ontstaan nadat een Marokkaanse man van vermoedelijk zestig jaar oud gewond raakte bij een politieoptreden in Rotterdam. Volgens de politie ligt het verhaal anders en ging het om twee groepen die het aan de stok kregen met elkaar na inbeslagname van een 3-wielige scooter.

Advertentie

De Facebookpagina Meldpunt Islamofobie en Discriminatie publiceerde donderdagavond een video getiteld “Marokkaanse man ziekenhuis ingeslagen”. De video is opgenomen door een Turkse Nederlander die de gebeurtenissen in de wijk beschrijft. Volgens het platform is de Marokkaanse man op leeftijd “Tot bloedens toe in elkaar geslagen en vervolgens met een opgetrommelde ambulance naar het ziekenhuis vervoerd“. Ook de vrouw van de man en zijn dochter zouden in elkaar geslagen zijn.

Volgens een verklaring van de politie zou het incident voorgevallen zijn na inbeslagname van de 3-wielige scooter van de man na een stroom van klachten uit de buurt. Twee groepen uit de wijk zouden zich in eerste instantie tegen elkaar en daarna tegen de politie hebben gekeerd. De inbeslagname volgde na een serie bekeuringen voor zijn asociale rijgedrag, zegt de politie. Buurtbewoners zouden hun beklag hebben gedaan bij de politie over dat rijgedrag. Agenten zouden na een korte achtervolging ter plaatse, het voertuig in beslag hebben genomen en weggetakeld, waarop omstanders zich rondom het gebeuren verzamelden.

Politieverklaring: “Nadat het voertuig was weggetakeld en de politie vertrok ontstond er in de groep kennelijk ruzie. Enige tijd later zagen agenten op camerabeelden dat de twee partijen slaags raakten. Een eerste bemiddeling door een politieman kon de groepen maar even uit elkaar houden. Kort nadat hij weg was vlogen ze elkaar wederom in de haren. Agenten kwamen terug en vorderden de twee groepen verschillende kanten op te gaan en elkaar ook niet meer op te zoeken. Daaraan werd door een aantal, na flink wat overredingskracht, gehoor gegeven. Zo’n acht personen bleven schreeuwen, gillen en provoceren. Zij voelden zich gesteund door tientallen omstanders die zich luidkeels met de situatie bemoeiden. De politie moest de lange wapenstok gebruiken om de situatie weer beheersbaar te maken. Dat was een buitenkans voor nog meer omstanders om verhaal te halen. Een Rotterdamse (21) werd aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. Ook de 24-jarige zus van de Rotterdamse werd gearresteerd voor niet voldoen aan een bevel, voor belediging en voor verzet. Bij de aanhouding raakte een agente gewond aan haar schouder en een politieman aan zijn knie. In de ophef werd een man onwel, mogelijk vanwege hartproblemen. Hij is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De twee verdachten raakten bij hun verzet lichtgewond en zijn nagekeken door een arts.