Home Overig Opgedoken VIDEO – “Westerse huurlingen vechten in Oekraïne”

Opgedoken VIDEO – “Westerse huurlingen vechten in Oekraïne”

Vanaf vorig jaar april gingen er al geruchten rond over Amerikaanse of Westerse troepen die mee zouden strijden in Oekraïne tegen separatisten in Oost-Oekraïne. Onder andere de Dailymail, Globalresearch, Russia Today en Der Spiegel hebben ruim een half jaar geleden bericht over Amerikaanse huurlingen die meevechten met het Oekraïens leger.

Advertentie

Volgens Russia Today zou het gaat om 400 huurlingen van de bedrijven Greystone en Academi die zich in Oekraïne bevinden. Laatstgenoemde vervulde eerder een controversiële rol in de Irak-oorlog onder de naam Blackwater. Hoewel de taak van Blackwater officieel bestond uit het beveiligen van legerbases en diplomatieke gebouwen, waren ze tussen 2005 en 2007 betrokken bij 195 schietincidenten. Zo hadden werknemers van het bedrijf in 2007 bij het passeren van een plein tijdens het escorteren van een konvooi het vuur geopend op een groep ongewapende burgers en bleven schieten. Bij de aanval kwamen 17 burgers om het leven. De FBI heeft geen bewijs gevonden dat het konvooi aangevallen zou zijn.

In een nieuw opgedoken video na de raketaanval op de stad Mariupol in het Zuid-Oosten van Oekraïne waarbij 30 doden en 83 gewonden vielen, ziet men enkele zwaar bewapende mannen, waarvan ten minste één met een Amerikaans accent. De man probeert zijn gezicht af te schermen en zegt tegen de cameraploeg ter plaatse “out of my face, out of my face please” voordat hij doorloopt.