Home Nieuws Oostenrijk bedankt Turkse moslimjongeren voor heldendaad Wenen

Oostenrijk bedankt Turkse moslimjongeren voor heldendaad Wenen

Wenen
Recep Tayyip Gultekin en Mikail Ozen worden ontvangen door de Turkse ambassade in Oostenrijk. De twee zijn door Oostenrijk bedankt voor hun moed.

Oostenrijk heeft de twee Turkse moslimjongeren bedankt voor hun inzet bij het redden van gewonden tijdens de terreuraanval in Wenen maandag. Bij de aanslag, waarbij schutters zes verschillende locaties aanvielen, zijn vier mensen om het leven gekomen en 17 mensen gewond geraakt. Een van de schutters is doodgeschoten.

Recep Tayyip Gultekin en Mikail Ozen, twee MMA-vechters uit Oostenrijk, zetten hun eigen levens maandag op het spel om een politieagent en twee vrouwen te redden tijdens de terreuraanval in Wenen maandag. De Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken, Karl Nehammer, bedankte dinsdag de twee Turkse moslimjongeren voor hun moed bij het redden van een politieagent en een oudere vrouw.

Advertentie

Over hun heldendaad zegt Recep Tayyip Gultekin, die in Oostenrijk woont en werkt: “De politieagenten die gewond raakten zijn mijn politieagenten. De mensen die gewond raakten zijn mijn mensen. Ik breng mijn condoleances over aan Oostenrijk en hoop dat de gewonden spoedig herstellen.” Toen ze de gewonde politieagent op de grond zagen liggen, merkten ze op dat politieagenten en medici niet ter plaatse kwamen door het vuurgevecht. “Ik zei tegen Mikail dat wij het gingen doen. We bereikten de politieagent en droegen hem naar de ambulance,” aldus Gultekin.

Als hetzelfde morgen zou gebeuren, zou ik er niet over twijfelen om mensen te redden. Ik wil geen discriminatie zien tussen moslims, joden of christenen. Terreur heeft geen plaats in deze religies. Terreur is overal terreur,” aldus Gültekin tegenover TRT World.