Home Nieuws Oorlogsmisdadiger George Bush is dood

Oorlogsmisdadiger George Bush is dood

De oorlogsmisdadiger en 41e president van de Verenigde Staten van Amerika George Herbert Walker Bush is sinds vrijdag dood.

De voormalige CIA-agent die ook betrokken was bij de afgeslagen CIA-invasie van Cuba, was tussen 1989 en 1993 de 41e Amerikaanse president. Onder zijn presidentschap viel de Berlijnse muur en viel de Sovjet-Unie uit elkaar. Bush verzorgde ook de aftrap van de destructie van Irak en begon in 1990 de Eerste Golfoorlog tegen het land. Zijn zoon George W. Bush zou op aanraden van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu in 2002, de vernietiging van Irak in gang zetten met de illegale Irak-oorlog in 2003.

Bush is ook verantwoordelijk voor massamoorden in Zuid-Amerika en het Midden-Oosten en is zoals zijn zoon George W. Bush nooit juridisch verantwoordelijk gehouden voor zijn misdaden tegen de menselijkheid.

Een parodie-account haakte vandaag ook in op de dood van Bush.

Een bekende oorlogsmisdaad die door Amerikaanse troepen is gepleegd, is de massamoord op de Highway of Death, door Amerikaanse troepen op een konvooi van burgers en Iraakse troepen die zich in overeenstemming met VN-resolutie 660 terugtrokken uit Koeweit. Schattingen over het aantal doden variëren van 200 tot 10.000. Een totaal van 1.800-2.700 voertuigen in de konvooien werden platgebombardeerd door de Amerikanen.