Home Nieuws Onverklaarbare brandwonden in OLGV bij pasgeboren baby van Turks-Nederlandse ouders

Onverklaarbare brandwonden in OLGV bij pasgeboren baby van Turks-Nederlandse ouders

Een pasgeboren baby van Turks-Nederlandse ouders heeft in het Amsterdamse Ziekenhuis Onze Lieve Vrouwe Gasthuis ernstige brandwonden opgelopen. De geschrokken ouders proberen nu om de werkelijke reden achter de brandwonden boven water te krijgen.

Advertentie

Muhammed werd vorige week donderdag geboren in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis na een keizersnede en werd volgens een verklaring van de moeder meegenomen voor onderzoek. Volgens het ziekenhuis moest het voetje van haar zoontje worden opgewarmd voor bloedonderzoek met een plastic handschoen gevuld met lauw water.

Wat er precies is gebeurt op dat moment, waardoor de baby derdegraads brandwonden oploopt, is onduidelijk. In het ziekenhuis zou gezegd zijn dat de brandwonden in de buik zijn ontstaan. Volgens een woordvoerder van het OLGV wil het ziekenhuis niet inhoudelijk op de zaak ingaan, maar bevestigt het wel dat er een incident heeft plaatsgevonden. OLGV zegt in een latere verklaring dat de brandwonden wel na de bevalling zijn ontstaan.

OLGV zegt dat er contact is met de ouders, die naar eigen zeggen niet goed zijn behandeld en geïnformeerd. Bronnen melden aan DutchTurks dat zij niet meteen op de hoogte zijn gebracht van de brandwonden op het lichaam van hun baby. Advocaat Yusuf Ersoy van Arslan & Ersoy Advocaten zegt dat de ouders excuses willen voor de manier waarop zij zijn behandeld en een precieze verklaring willen van het ziekenhuis over wat er precies is gebeurt met hun baby. De ouders maken zich zorgen dat hun baby voor altijd last zal blijven houden van het letsel.