Home Nieuws Onthulling: San Francisco Jewish Federation financierde rechtsextremist Geert Wilders

Onthulling: San Francisco Jewish Federation financierde rechtsextremist Geert Wilders

Een review van belastingformulieren van de San Francisco Jewish Federation door Haaretz toont aan dat de federatie rechts-extremistische groepen ondersteunde. Ook de rechtsextremist Geert Wilders, leider en enig lid van de politieke partij PVV, heeft geld ontvangen uit het fonds.

Advertentie

Uit onderzochte belastingformulieren blijkt dat de Joodse Federatie in San Francisco jarenlang allerhande rechtsradicale anti-islam groepen heeft ondersteund. De steun aan radicale groeperingen kwam allereerst naar voren in een onderzoek van The Forward, die opduikelde hoe Canary Mission werd gefinancierd met $100.000. Canary Mission is een anonieme pro-Israëlische haatgroep die pro-Palestina activisten belastert.

Volgens eerdere onthullingen van Electronic Intifada (EI) blijkt één van de andere geldschieters van de anonieme pro-Israëlische haatgroep Canary Mission de joods-Amerikaanse multimiljonair Adam Milstein te zijn. De anonieme website belasterde door de jaren heen bijna 2.000 mensen die opkwamen voor de rechten van Palestijnen. Ook de San Francisco Jewish Federation en de Jewish Community Foundation of Los Angeles droegen in totaal $350.000 bij aan Canary Mission. Bewijzen dat organisaties die honderden miljoenen dollars aan fondsen beheren en prominente joodse Amerikanen zoals Milstein bij hebben gedragen aan de website zijn volgens The Forward aan het opstapelen.

Steun in strijd met eigen richtlijnen

Een uitgebreid onderzoek naar de joodse federatie en de Helen Diller Family Foundation die de fondsen van de federatie beheert, toont een uitgebreide lijst van anti-islam organisaties en rechtsradicale extremisten die financieel zijn ondersteund. De steun was zelfs in strijd met de richtlijnen van de joodse federatie, waarin is opgenomen dat het fonds geen organisaties financiert die antisemitisme, discriminatie, geweld of andere extremistische denkbeelden promoten.

Onder de organisaties die geprofiteerd hebben van de fondsen zijn Amcha Initiative, Project Veritas, American Freedom Law Center, American Freedom Defense InitiativeDavid Horowitz Freedom Center (die ook Wilders financiert), Geert Wilders (via International Freedom Alliance Foundation), Clarion Fund, Center for Security Policy (Frank Gaffney), Middle East Forum van Daniel Pipes (die de juridische kosten van Tommy Robinson en Geert Wilders eerder dekte), Tea Party Patriots Foundation en de pro-Israëlische lobbygroep Foundation for the Defense of Democracies.

Duizenden dollars aan Wilders

IRS 990 formulieren die ingevuld zijn door The Helen Diller Family Foundation / Haaretz.

Rechtsextremist Geert Wilders zou van het fonds een bedrag hebben ontvangen van $25.000.