Home Nieuws Onschuldige man als terrorist behandeld na valse melding NSB’ende buurvrouw

Onschuldige man als terrorist behandeld na valse melding NSB’ende buurvrouw

Een 24-jarige man uit Den Haag is in september met veel kabaal opgepakt door een specialistisch interventieteam van de politie. De interventie was het gevolg van een valse melding van een buurvrouw, die Hamza een lesje wilde leren.

Advertentie

De man in kwestie, Hamza Abaradan, toefde op zijn gemakje op zijn scooter rond, toen twee niet als politieagent herkenbare motorrijders hem van zijn scooter trokken en geblinddoekt in een auto stopten. Een buurtgenoot zou een valse melding hebben gedaan bij de politie en hem beschuldigd hebben van terrorisme.

Daar bleef het niet bij. De ‘melding’ van de NSB’ende buurvrouw leidde ook tot huiszoekingen, een kapotte telefoon en een gedeukt vertrouwen in de rechtsstaat. Abaradan doet zijn verhaal via Facebook, waar het op vrijdagavond al bijna 2.000 keer is gedeeld.

In het politiebureau wordt hij streng ondervraagd en behandeld als een terrorist. Een agent deelde hem mede dat hij wordt verdacht van het voorbereiden van een terroristische aanslag op een politicus. Bij de huiszoekingen in de woning van zijn ouders en zijn eigen huis zijn vijf huisdieren meegenomen door de Dierenambulance. Hij kon ze terugkrijgen voor 161 euro.

Hamza weet inmiddels dat het door toedoen van zijn buurvrouw is, dat hij zo hardhandig is aangepakt, omdat ze denkt dat haar zoon dankzij Hamza vastzit. Als hij aangifte wil doen, wordt hij weggestuurd bij het politiebureau, om vervolgens bij een andere politiebureau wel ‘geholpen’ te worden. Hij heeft er uiteindelijk weinig vertrouwen in en deelt zijn relaas via sociale media.

De politie laat via een schriftelijke reactie aan Omroep West weten: “Onder leiding van een officier van justitie werd een opsporingsonderzoek opgestart. Gezien de ernst van de melding werd er geen enkel risico genomen. Na uitgebreid onderzoek en verhoor van de verdachte bleek dat het hier ging om een valse melding. Daarna is de verdachte op last van de officier van justitie in vrijheid gesteld“.

Ook de aangifte die Abaradan heeft gedaan tegen zijn buurvrouw ‘Wordt nader onderzocht’. De schade op zijn telefoon en de 161 EURO voor het ophalen van zijn dieren kan hij verhalen op de politie.

Donderdag 6 sep 2018Wat moest beginnen als een normale dag, is gëeindigd in een hel. Op 6 sep 2018, ging ik zoals…

Geplaatst door Hamza Abaradan op Woensdag 3 oktober 2018