Home Nieuws Omstanders kijken, filmen en lachen terwijl vluchteling in Venetië verdrinkt

Omstanders kijken, filmen en lachen terwijl vluchteling in Venetië verdrinkt

Italiaanse instanties zijn een onderzoek gestart nadat een video op internet rondging van een Afrikaanse man die verdrinkt in de Grand Canal in Venetië, terwijl omstanders toekijken, racistische grappen maken en lachen.

Advertentie

Vanaf passerende boten werden drie reddingsboeien naar de man gegooid, maar hij kon er niet één vastgrijpen. Hoewel er gespeculeerd wordt over een zelfmoordpoging, zeggen experts ook dat hij daar mogelijk niet toe in staat was. Een verdrinking ziet er op het oog anders uit vanaf een afstand, dan men in films doet voorkomen. Niemand sprong in het water om de 22-jarige Gambiaan Pateh Sabally te helpen.

Volgens de politie gebeurde het incident zondag. Op video’s die online zijn geplaatst schreeuwen omstanders naar de verdrinkende man “Schiet op, ga naar huis” en “Hij is dom, hij wil dood”.

Een taxi-chauffeur vertelde lokale media: “Dit is wanhoop. Ik ken het verhaal van deze man niet. Ze hebben gezegd dat hij Afrikaans is. Wie weet wat hij allemaal heeft doorgemaakt, hoeveel zeeën en woestijnen hij heeft overgestoken? En hij kwam om in de mooiste stad van de wereld te sterven.”