Home Nieuws OM onderzoekt Auschwitz-Tweet Limburgse politicus

OM onderzoekt Auschwitz-Tweet Limburgse politicus

Het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie heeft aangifte gedaan tegen de Limburgse politicus Christian Petermann naar aanleiding van een Tweet die hij afgelopen dinsdag stuurde.

Petermann vergeleek officier van justitie Anja Janssen dinsdag op Twitter met een kampbeul in het Duitse concentratiekamp Auschwitz en wenste haar dood. Het OM maakte donderdag bekend dat het onderzoek gaat doen naar de uitlatingen gedaan in de Tweet.

Petermann bood zijn excuses aan voor de Tweet, maar zei wel achter zijn woorden te staan. “Deze vrouw heeft de uitstraling van een kampbeul. Er zijn vreselijke dingen gebeurd in die kampen, maar de ellende die zij heeft veroorzaakt gaat nog 27 keer verder. De wijze waarop ze zich presenteert, doet voorkomen alsof het OM zélf een criminele organisatie is,” verklaarde hij tegenover De Limburger.

Het bericht zoals verschenen op de website van het Openbaar Ministerie.
“Het Landelijk Parket (LP) heeft kennisgenomen van de ‘kampbeul tweet’ en de reactie in Dagblad De Limburger (12-05-2016) van Heerlens fractievoorzitter Petermann (RPN) over een van zijn officieren van justitie in het onderzoek naar oud-wethouder Van Rey.

Deze uitlatingen vindt het LP beneden alle peil en zowel een schoffering van het Openbaar Ministerie als een grove belediging voor de officier van justitie in kwestie.