Home Nieuws OIC roept Armenië op om aanvallen op burgerbevolking te stoppen

OIC roept Armenië op om aanvallen op burgerbevolking te stoppen

De Organisatie voor Islamitische Samenwerking (OIC) roept op tot de onmiddellijke stopzetting van de Armeense aanvallen op bevolkte gebieden in Azerbeidzjan.

OIC noemt de aanvallen in strijd met internationale wetten en normen en veroordeelt het bombarderen van burgers, infrastructuur, steden en districten die zich ver van de conflictzone bevinden. Daarbij werd in het bijzonder gerefereerd aan de aanval met ballistische raketten op Ganja, de tweede grootste stad van Azerbeidzjan. Bij die aanval vielen dertien doden, waaronder drie kinderen en een 16 maanden oude baby.

Advertentie

Ook herbevestigt de organisatie haar solidariteit met Azerbeidzjan en spreekt het steun uit voor de soevereiniteit, territoriale integriteit en de onschendbaarheid van de internationaal erkende grenzen van Azerbeidzjan. De OIC herinnert Armenië aan besluiten van de organisatie en relevante resoluties van de VN-veiligheidsraad en eist een onmiddellijke stopzetting van de aanvallen en de volledige en onvoorwaardelijke terugtrekking van Armeense troepen uit bezette Azerbeidzjaanse gebieden.

De dialoog zou volgens de OIC de manier zijn om tot een politieke oplossing te komen voor het conflict tussen beide landen op basis van respect. De OIC benadrukt verder dat de territoriale integriteit van Azerbeidzjan en haar onschendbaarheid internationaal worden erkend.