Home Nieuws Officieel: Ekrem Imamoglu nieuwe burgemeester Istanbul

Officieel: Ekrem Imamoglu nieuwe burgemeester Istanbul

Burgemeesterskandidaat Ekrem Imamoglu van de Republikeinse Volkspartij (CHP) zal woensdag zijn officiële mandaat ontvangen voor het vervullen van zijn taken als burgemeester van Istanbul. Dat meldt de Turkse krant Sabah woensdagmiddag.

Advertentie

Imamoglu was uitgenodigd naar de provinciale Kiesraad in het Caglayan gerechtsgebouw nadat de kiesraad een verzoek van de AK-Partij had afgewezen om het proces uit te stellen tot na het buitengewone bezwaar van de AK-Partij bij de Hogere Kiesraad van Turkije.

De hertellingen in de kiesdistricten waar bezwaren gegrond waren verklaard, zijn woensdag afgerond. Er is nog steeds een verschil van ruim 13.000 stemmen in het voordeel van Ekrem Imamoglu. Imamoglu behaalde in Istanbul 4.169.765 stemmen tegenover de 4.156.036 stemmen van AK-Partij kandidaat Binali Yildirim.

Imamoglu zal officieel beginnen aan zijn taken als burgemeester, terwijl ook de buitengewone bezwaarprocedure van de AK-Partij in behandeling genomen zal worden door de Hogere Kiesraad van Turkije.