Home Nieuws Nupelda (4) en Ayaz (8) vermoord door terreurbeweging PKK

Nupelda (4) en Ayaz (8) vermoord door terreurbeweging PKK

De slechts vier jaar oude Nupelda en haar acht jaar oude broer Ayaz Guloglu zijn onder de laatste dodelijke burgerslachtoffers van de terroristische organisatie PKK. De kinderen stapten op een mijn die was achtergelaten in graasweiden in Tunceli Ovacik, in het zuidoosten van Turkije.

Ayaz (8) en zijn vier jaar jongere zusje Nupelda waren in weidegebied in Ovacik hun vader aan het helpen met het laten grazen van vee toen ze op een door de terreurbeweging PKK achtergelaten mijn stapten. De twee jonge kinderen overleefden de explosie niet. Op foto’s van de twee is te zien hoe ze de dood van een andere Koerdische jongen, Engin Eroglu, die op 15 juni overleed, herdenken.

Ayaz overleed direct na de explosie, terwijl Nupelda zwaargewond per traumahelikopter werd afgevoerd naar het AMC in Elazig, waar ze ondanks medische ingrepen niet kon worden gered. De terroristische organisatie PKK claimt voor Koerden op te komen, maar vermoordt met regelmaat Koerdische burgers, bijvoorbeeld wanneer ze een politieke mening toegedaan zijn die de PKK niet bevalt.

Tegen PKK-terreur? Stem dan geen SP of GroenLinks!