Home Nieuws Nourdeen Wildeman over Turkije, Saudi Arabië en de gruwelmoord op Khashoggi

Nourdeen Wildeman over Turkije, Saudi Arabië en de gruwelmoord op Khashoggi

Opiniemaker Nourdeen Wildeman zegt vandaag bij BNR nieuwsradio dat Turkije fel tegenstander is van wat er is gebeurd met journalist Jamal Khashoggi in het Saudisch consulaat in Istanbul. De journalist werd vermoord en in stukken gehakt door een moordeskader uit Saudi Arabië. Hoofdverantwoordelijke voor de moord is volgens velen de Saudische kroonprins Mohammed Bin Selman, die volgens Amerikaanse inlichtingen opdracht gaf om Khashoggi te vervolgen.

Advertentie

Wildeman zegt dat Turkije fel tegenstander is van wat er gebeurd is in het Saudisch consulaat en dat naar buiten wil brengen omdat het dit gedrag van Saudi Arabië afkeurt.

Ook spreekt Wildeman zich uit over de feitelijke onjuistheden die Metro-columniste Ebru Umar over de zaak schreef, en waarmee ze de aandacht naar zichzelf wilde trekken. Hij noemt het stuk dat de Metro publiceerde volslagen absurd en bezijden de waarheid.

Onder de oppervlakte zijn er volgens Wildeman ook andere krachtenvelden die tegenover elkaar staan. Hij doelt daarmee op het blok Egypte (couppleger Sisi) en Saudi-Arabië (kroonprins MBS) enerzijds, tegenover Turkije en Qatar anderzijds. Wildeman noemt de moord een grote gebeurtenis, omdat het juist in Turkije heeft plaatsgevonden.

Saudische verdachte in moord op Khashoggi omgekomen bij auto-ongeluk