Home Opinie NOS noemt Palestijnen in allerijl terrorist

NOS noemt Palestijnen in allerijl terrorist

De lange arm van de publieke diplomatie van Tel Aviv in Nederland, de NOS, heeft zich gisteravond in allerijl gehaast om de mannen die een aanval uitvoerden op een drukbezochte winkelgebied in Tel Aviv, terroristen te noemen.

Advertentie

Niet dat ik er problemen mee heb dat daders van terreur, terroristen worden genoemd, maar het is het meten met dubbele maten en het selectieve gebruik van het woord terreur en terrorisme door de staatsomroep, dat bij veel mensen -waaronder ondergetekende- steekt. Bij de aanslag in bezet Palestina kwamen vier mensen om het leven en er vielen meerdere gewonden.

Het stuk aangevuld door bevindingen van NOS-correspondent Monique van Hoogstraten, ademt de retoriek van de zionistische bezettingsmacht van Palestina, terwijl in stukken over de Marxistische terreurbeweging PKK, steevast wordt gerefereerd aan hen als een “Guerillabeweging”, “Verzetsbeweging” of een “Arbeiderspartij”, waarmee de NOS effectief terrorisme dat in lijn is met de buitenlandpolitiek van Nederland, probeert te bagatelliseren.

Het moge duidelijk zijn dat de NOS onderscheid maakt in wie de slachtoffers en daders van terreur zijn, voordat men het etiket “terreur” of “terrorisme” erop plakt.

Uw klachten kunt u deponeren bij de NOS Ombudsvrouw. Houd het zuiver en houd het inhoudelijk. Yoe!