Home Opinie Noord-Korea heeft duizenden miljarden aan waardevolle mineralen in de grond zitten

Noord-Korea heeft duizenden miljarden aan waardevolle mineralen in de grond zitten

Terwijl de westerse wereld onder leiding van de Verenigde Staten bezig is om op de oorlogstrom richting Noord-Korea te slaan, is er weinig aandacht voor wat evengoed een reden zou kunnen zijn om het land binnen te vallen: het land heeft een fortuin aan mineralen onder de grond zitten.

Advertentie

Maar weinigen zien Noord-Korea als een rijk land, hoe kan het ook anders met de verlammende sancties tegen het land, maar weten tegelijkertijd ook niet dat het Noord-Koreaans grondgebied rijk is aan mineralen. Sommige analisten menen dat de Verenigde Staten en de westerse interventie-kliek de nucleaire dreiging van Noord-Korea gebruiken als een excuus om ongestoord oorlogstuig in de richting van China en Rusland te sturen. Ook wordt beweerd dat Noord-Korea de atoomdreiging gebruikt als afpersing om in ruil voor ontmanteling sancties ongedaan te krijgen. Wat wel vrij zeker is, is dat het land een immense welvaart in de grond heeft liggen, waar het niet effectief bij kan.

Onder de bergachtige gebieden van Noord-Korea liggen uitgestrekte mineraal-reserves, inclusief ijzer, goud, magnesiet, zink, koper, kalksteen, molybdeen, grafiet en meer dan 200 andere soorten waardevolle mineralen. Ook beschikt Noord-Korea over grote hoeveelheden zeldzame aardmetalen, waar smartphones en andere hightech producten van gemaakt worden.

Schattingen naar de waarde van de Noord-Koreaanse mineraalreserves zijn uiteenlopend, ook bemoeilijkt doordat het land potdicht zit, maar volgens Zuid-Koreaanse bronnen liggen deze tussen de $6 en $10 biljoen (1 biljoen is 1.000 miljard). Ter vergelijking: het Bruto Binnenlands Product van Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk is opgeteld $ 8,5 biljoen.

Het land kan echter niet bij de waardevolle mineralen doordat de juiste gereedschappen, expertise en infrastructuur ontbreekt, grotendeels ook veroorzaakt door de verlammende sancties tegen de dictatuur in Noord-Korea. Terwijl Rusland en China ieder hun eigen plannen hebben met de waardevolle mineralen en investeren in infrastructurele verbeteringen in ruil voor toegang tot deze mineraalvelden, heeft ook Zuid-Korea haar eigen plannen na de gedroomde hereniging van het Noorden en Zuiden. De mineralen zouden in het laatste geval dienen als het betaalmiddel voor de hoge factuur voor het verbeteren van de infrastructuur in het noorden.

LEES OOK: Amerikaanse inlichtingendienst CIA wil af van president Maduro in olierijk Venezuela.

Bronnen: Quartz, Business Insider, NYPost.