Home Nieuws “Nigeriaanse Prins” bekend van phishing e-mails opgepakt

“Nigeriaanse Prins” bekend van phishing e-mails opgepakt

In wat lijkt op het meest bizarre verhaal van 2017, is onlangs de 67-jarige Michael Neu aangehouden die zich voordeed als een Nigeriaanse prins en honderden mensen geld aftroggelde.

Advertentie

De 67-jarige Michael Neu wordt 269 gevallen van fraude en witwassen ten laste gelegd na een 18 maanden durend onderzoek naar zijn wandel en handel door de politie van Louisiana.

Michael Neu zou honderden valse e-mail adressen hebben aangemaakt en duizenden dollars afhandig hebben gemaakt van honderden mensen.

Het Slidell Politie departement zei in een verklaring “Na een 18 maanden durend onderzoek, heeft de Slidell politie een ‘Nigeriaanse Prins’ gearresteerd die verantwoordelijk is voor het oplichten van mensen voor duizenden dollars.

Neu zou een tussenpersoon zijn geweest die betrokken was bij honderden financiële transacties, zoals telefoon- en internetoplichting, ingericht om geld af te troggelen van mensen door heel de VS. Een deel van het afgetroggelde geld werd ook naar Nigeria gestuurd.

De Nigeriaanse Prins phishing mails zijn een bekend fenomeen in de wereld, waarbij e-mails worden verstuurd naar nietsvermoedende mensen die denken dat er een erfenis van miljoenen voor ze staat te wachten van een overleden Nigeriaanse Prins. Ze vragen je vervolgens om je financiële gegevens om je identiteit aan te tonen en zo het proces van de geldtransactie te versnellen. Terwijl veel mensen de e-mails negeren, reageren sommigen toch.