Home Nieuws Nieuw-Zeeland gaat uit solidariteit met moslims Islamitische gebedsoproep uitzenden

Nieuw-Zeeland gaat uit solidariteit met moslims Islamitische gebedsoproep uitzenden

Nieuw-Zeeland heeft besloten om aanstaande vrijdag de islamitische oproep tot het gebed uit te zenden via de nationale televisie en radio uit solidariteit met de moslimgemeenschap.

Advertentie

In Christchurch vermoordde een rechts-extremistische terrorist vorige week 51 moslims in twee moskeeën. De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern ontpopte zich sindsdien als een voorbeeldig leider en stond zij aan zij met de islamitische gemeenschap.

Ardern besloot eerder om de naam van de terrorist niet te noemen en zijn naam en boodschap niet te verspreiden, maar aandacht uit te laten gaan naar de slachtoffers van terreur. Om die reden wordt vrijdag de islamitische oproep tot het gebed uitgezonden, gevolgd door een stilte van twee minuten.

Jacinda Ardern omhelst moslims en legt een bloemenkrans na de terreuraanslag in Christchurch.

Je zult me nooit zijn naam horen noemen‘, aldus de Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern over de terrorist die 51 mensen doodschoot.

Studenten van de Canterbury Christchurch Universiteit verzamelen zich uit solidariteit met de moslimgemeenschap en luisteren naar de oproep tot het gebed (Ezan).

Nieuw-Zeelanders solidair met getroffen moslimgemeenschap

Wat een teken van solidariteit en hoop uit Nieuw-Zeeland na de afschuwelijke daad van terreur waarbij 51 moslims om het leven zijn gebracht door een extreemrechtse terrorist. Studenten van de Canterbury Christchurch Universiteit verzamelen zich uit solidariteit met de moslimgemeenschap en luisteren naar de oproep tot het gebed (Ezan). ❤️❤️❤️Uit andere beelden blijkt dat gewone burgers uit eigen initiatief naar de moskeeën gaan om daar voor de ingang te staan en zitten als een beschermende cirkel om de gebedsgangers heen. #Solidariteit

Geplaatst door DutchTurks.nl op Dinsdag 19 maart 2019