Home Nieuws NIDA wil naar Tweede Kamer

NIDA wil naar Tweede Kamer

NIDA
NIDA kondigt op 5 juli 2020 aan dat ze deelnemen aan de Tweede Kamerverkiezingen in 2021 en doen een gooi naar de Tweede Kamer.

De politieke partij NIDA doet volgend jaar mee aan de Tweede Kamerverkiezingen. Afgelopen zondag stemde de NIDA-ledenvergadering voor deelname aan de landelijke verkiezingen. In het najaar 2019 kreeg het partijbestuur de opdracht van de leden om het nodige voor landelijke deelname in gang te zetten. In januari van dit jaar stapte politiek leider Nourdin El Ouali al uit de Rotterdamse gemeenteraad voor de uitbreiding van een landelijk partijnetwerk. Verwacht wordt dat NIDA een serieus alternatief wordt voor DENK.

NIDA had sinds haar oprichting in 2013 al landelijke ambities. We wilden vanuit de steden duurzaam groeien. Van straat naar raad, van stad naar land. Op eigen kracht. Na de nodige groei en ervaring, in hokjes doorbreken en bruggen bouwen, in Rotterdam, Den Haag, Almere en elders in het land, zijn we zo ver,” aldus partijvoorzitter Nurullah Gerdan.

Advertentie

SUPERDIVERS DNA & ISLAMITISCHE INSPIRATIE

NIDA staat voor ‘de stem van een nieuwe generatie met superdivers DNA en Islamitische inspiratie’. NIDA is vertegenwoordigd in de gemeenteraad van Rotterdam (sinds 2014), Den Haag (2018) en Almere (2019). Verwacht wordt dat een deel van de kiezers die teleurgesteld zijn door de perikelen bij DENK NIDA een kans zullen geven bij de Tweede Kamerverkiezingen.

Ik overweeg om op NIDA te stemmen

View Results

Laden ... Laden ...

ISLAM INSPIRATIE VOOR DE OPLOSSING

Hele generaties groeiden op in een landelijke politiek met islam en diversiteit als het probleem. Tijd voor de stem en oproep van een superdiverse generatie in de politiek met islam als inspiratie voor de oplossing!” aldus Nourdin El Ouali.

OMDAT WE GELOVEN IN NEDERLAND

Omdat we geloven dat er meer is. Dat er meer in zit voor iedereen. Meer dan men denkt. Niet meer van hetzelfde. We geloven meer en meer dat het anders moet en kan,” vervolgt El Ouali: “Niet meer van dezelfde groei, maar bloei! Van geloofwaardige politiek, een schuldvrije economie tot harmonie met natuur.” In het najaar van 2020 besluiten de leden over het partijprogramma en de kandidatenlijst.