Home Nieuws NIDA scoort met indrukwekkend campagnefilmpje

NIDA scoort met indrukwekkend campagnefilmpje

De campagnevideo van de politieke partij NIDA voor de Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart gooit ook dit jaar hoge ogen. NIDA doet mee in de provincies Noord-Holland en Zuid-Holland.

NIDA-oprichter en Rotterdamse voorman Nourdin El-Ouali zit in de openingsshot van de video in een donkere kamer en verhaalt over de kunstmatige vijandbeelden die geschept worden. Op het scherm voor hem worden omineuze beelden te zien van PVV-kopstuk en anti-democraat Geert Wilders.

Vijandbeelden,” zegt El-Ouali, “We groeien er mee op, we gaan ermee naar bed. Staan er mee op. We hebben ze soms nodig om in actie te komen. Om ons te verzetten en ons gedrag te veranderen. Angst is een brandstof voor ons handelen en het verlamt ons ook. Maar wat nou als we die vijand samen opzij schuiven? En we de strijd aangaan met de minder zichtbare vijand? Dat stemmetje in je hoofd. We hebben hem allemaal. En op stille momenten is hij het meest hoorbaar. Het is soms een stem van pessimisme die je dagelijks influistert dat jouw kleine acties er toch niet toe doen. Dat solliciteren geen zin heeft. Dat je verzetten tegen islamofobie en racisme druppels op een gloeiende plaat zijn. Dat stemmetje. Dat je influistert dat de verkiezingen nergens over gaan. Dat jouw stem niets waard is. Ik geloof dat we die stem ook kunnen omzetten in daadkracht. In kleine heldendaden schuilt gelijkwaardigheid. Hoe? Door te luisteren naar je stem. Door te geloven dat in kleine daden van verzet we het verschil kunnen maken en dat die daden niet onopgemerkt blijven. Dat je anderen inspireert om hetzelfde te doen. Daar geloof ik in. In jouw stem. Stem op 20 maart NIDA.

Ik overweeg om op NIDA te stemmen

View Results

Laden ... Laden ...

De vorige campagnefilmpjes van NIDA kun je hieronder bekijken.

2018:

2014:

NIDA doet mee aan de Provinciale Statenverkiezingen