Home Nieuws NIDA reikt hand uit naar DENK

NIDA reikt hand uit naar DENK

NIDA

NIDA-voorman Nourdin El Ouali reikt een hand uit naar de partij DENK om nog voor de Tweede Kamerverkiezingen te streven naar samenwerking. El Ouali deed zijn uitspraken vrijdag in een debat met onder andere Farid Azarkan bij IslaamTv.

Als iemand zegt, jongens waarom zou ik überhaupt voor NIDA of voor DENK gaan stemmen. Je kan zeggen Denk of NIDA, ik zou zeggen DENK en NIDA. Je kan elkaar versterken. Dat zie je ook in Rotterdam. Daar is het ook DENK en NIDA. Toen zat NIDA er al, DENK kwam ook de raad versterken,” aldus El Ouali.

Advertentie

El Ouali zegt dat er in het verleden is gepoogd om samen te werken, maar dat het is afgeketst vanwege het verschil tussen de seculiere grondslag en de islam geïnspireerde grondslag.

De NIDA-voorman geeft aan het eind van zijn betoog ook bijzonder stemadvies: “De meeste mensen stemmen niet vanwege laksheid, gemakzucht of onverschilligheid. Dat kunnen we ons niet meer permitteren. En als je dan stemt alsjeblieft, en ik ben niet objectief, maar dan zou ik zeggen stem op NIDA. Want je brengt in de praktijk waarvan veel mensen zeggen dat dat niet kan. Namelijk ‘Islam en democratie gaan niet samen’. We brengen het in de praktijk. Maar als je niet op NIDA wil stemmen, stem dan op DENK. En ik hoop ook dat we die strijd verder samen kunnen brengen.