Home Nieuws NIDA presenteert kandidatenlijst Tweede Kamer, met klokkenluider Aboulouafa

NIDA presenteert kandidatenlijst Tweede Kamer, met klokkenluider Aboulouafa

NIDA
Foto: NIDA

De van oorsprong Rotterdamse partij NIDA heeft vandaag haar kandidatenlijst gepresenteerd voor de Tweede Kamerverkiezingen in maart. Op de lijst staat ook politiechef en klokkenluider Fatima Aboulouafa.

NIDA partijleider Nourdin El Ouali voert een lijst aan met 31 kandidaten waaronder advocate Elsa van de Loo, voormalig partijvoorzitter en bestuursadviseur Nurullah Gerdan, politiechef Fatima Aboulouafa, trainer Elvin Rigters, ondernemer Jacqueline Echtermeijer, jongerenimam Mohamed Abdulahi en docent Halil Karaaslan als lijstduwer.

Advertentie

Aboulouafa

Politiechef en klokkenluider Fatima Aboulouafa prijkt met de vierde positie hoog op de lijst van NIDA. Aboulouafa was op non-actief gesteld nadat ze racisme, machtsmisbruik en pesten binnen de politieorganisatie -en dan met name aan bureau Hoefkade in de Haagse Schilderswijk- aan de kaak stelde. De groep agenten in kwestie op Bureau Hoefkade zouden zichzelf “Marokkanenverdelgers” hebben genoemd, Aboulouafa werd neergezet als een ‘Teer zieltje’, terwijl agenten met een migratieachtergrond die gepromoveerd worden binnen de politieorganisatie als ‘Goudzoekers’ werden aangeduid. Slechts enkele betrokkenen kregen strafmaatregelen opgelegd na een buitenproportioneel geweldsincident. Aboulouafa werd op non-actief gesteld, maar bleef kritiek uiten op racisme en machtsmisbruik binnen de politie. Aboulouafa is Teamchef van de Nationale Politie, Eenheid Den Haag.

Ik overweeg om op NIDA te stemmen

View Results

Laden ... Laden ...

De door de islam geïnspireerde partij NIDA is opgericht in 2013 en wordt al vertegenwoordigd in steden als Rotterdam, Den Haag en Almere. De partij presenteert zichzelf als “De stem, oproep van een nieuwe generatie met superdivers DNA en Islamitische inspiratie“. “Als NIDA zetels in de Tweede Kamer weet te bemachtigen, dan is NIDA de eerste politieke partij op islamitische grondslag in het nationaal parlement. Een unicum in Europa.” aldus NIDA in haar persbericht.

De volledige lijst met kandidaten:
1. Nourdin el Ouali
2. Elsa van de Loo
3. Nurullah Gerdan
4. Fatima Aboulouafa
5. Elvin Rigters
6. JAcqueline Echtermeijer
7. Mohamed Abdulahi
8. Sanaa Abarghaze
9. Adeel Mahmood
10. Nancy Rijssel
11. Mounir Kasmi
12. Sobana Sheikh Rashid
13. Almira Henic
14. Assamaual Saidi
15. Asma Halusi
16. Alihan Zahid Uzun
17. Layla Klioual
18. Emre Sahin
19. Youssra Ebnolfaqih
20. Onder Duran
21. Mohammed Akkari
22. Hassan Buyatui
23. Aytac Alpdogu
24. Michal Jakub Hajkowski
25. Stephan Kuipers
26. Leyla Cakir
27. Fariz Akkouh
28. Marinah Syed Shah
29. Bas van Noppen
30. Hasib Moukkadim
31. Halil Karaaslan