Home Nieuws NIDA doet mee aan de Provinciale Statenverkiezingen

NIDA doet mee aan de Provinciale Statenverkiezingen

De van oorsprong Rotterdamse partij NIDA heeft aangekondigd dat het meedoet aan de verkiezingen voor de Provinciale Staten in Noord-Holland en Zuid-Holland. NIDA noemt zichzelf een door de islam geïnspireerde emancipatiebeweging en is al sinds 2014 actief in de gemeenteraad van Rotterdam en sinds 2018 in de gemeenteraad van Den Haag.

Advertentie

NIDA kiest bewust voor het eigen geluid en heeft tot voor kort samenwerkingen met andere partijen afgeslagen, ondanks uitgebreide gesprekken die daarover gevoerd zijn. Volgens partijvoorzitter Nurullah Gerdan horen ze van veel leden in de randstad dat ze zich het meest door NIDA vertegenwoordigd voelen, maar jammer genoeg nooit op NIDA hebben kunnen stemmen. Daar komt nu verandering in.

NIDA zal in Noord-Holland vertegenwoordigd worden door voormalig VN-jongerenvertegenwoordiger voor mensenrechten namens Nederland, Elsa van de Loo (30). Van de Loo is advocaat van beroep en moeder van twee kinderen. “Een eer dat ik mijn strijd voor mensenrechten, zoals de toegang tot water, betaalbare huisvesting en inclusie mag voortzetten namens de NIDA-familie in de provincie Noord-Holland,” aldus van de Loo.

Ik overweeg om op NIDA te stemmen

View Results

Laden ... Laden ...

In Zuid-Holland wordt de NIDA-kar getrokken door de Rotterdammer Bas van Noppen (46). Van Noppen is al vijf jaar burgerraadslid voor NIDA in Rotterdam, is werkzaam als projectmanager, moskeebestuurder en vader van vier kinderen. “Met ethisch gedreven politiek zal NIDA ook op provinciaal niveau op thema’s als betaalbaar wonen, natuur en duurzaam vervoer één wereld van verschil maken,” aldus van Noppen.