Home Nieuws NIDA dient petitie tegen beledigen profeet in Tweede Kamer

NIDA dient petitie tegen beledigen profeet in Tweede Kamer

NIDA
Foto: NIDA / Nourdin El Ouali

Initiatiefnemer imam Abou Soumayyah van de petitie voor een verbod op het beledigen van de profeet slaat de handen in één met NIDA. Nourdin El Ouali, politiek leider van het op islam geïnspireerde NIDA, zal de petitie aanbieden aan de minister. El Ouali zal ook namens de meer dan 120.000 ondertekenaars het woord voeren in de Tweede Kamer. 26 november beslist de commissie Binnenlandse Zaken wanneer NIDA de petitie officieel kan
indienen voor behandeling.

Het is mooi om te zien hoe meer dan 120.000 harten met deze petitie zijn verenigd in hun liefde voor de profeet Mohammed vzmh. De druk van het anti-islam klimaat is verontrustend. Het beledigen van de islam en moslims is nu zo normaal, dat het je heel moeilijk wordt gemaakt om je publiekelijk uit te spreken tegen het beledigen van de profeet,” aldus imam Abou Soumayyah. “Van alle organisaties, experts en partijen die ik heb gesproken is NIDA de beste partij om dit in de Tweede Kamer uit te dragen. Zo’n verbod op beledigen is zo gek niet en NIDA snapt dat. Ik heb er daarom alle vertrouwen in dat zij recht zullen doen aan de 120.000 ondertekenaars.

Advertentie

Ethiek in de politiek
Politieke partijen van links tot rechts reageerden verbolgen op de petitie en noemen de petitie ‘anticonstitutioneel’, ‘ongepast’ en ‘respectloos’. NIDA ziet dit anders: “De Kamer doet alsof het beledigen van moslims en islam valt onder de vrijheid van meningsuiting, maar we hebben in de wet niet voor niets verboden op belediging, smaad, laster en het aanzetten tot haat, geweld en discriminatie. Deze ethische grenzen zijn juist nodig voor de bescherming van een kritisch, respectvol, inhoudelijk debat,” aldus Nourdin El Ouali.

Ik overweeg om op NIDA te stemmen

View Results

Laden ... Laden ...

Het is genoeg!
Er zit een politieke en juridische kant aan de petitie. De politiek doet alsof het beledigen van moslims en islam gewoon moet kunnen. Meer dan 120.000 Nederlanders zeggen hiermee: het is genoeg! Vrijheid van meningsuiting wordt nu misbruikt als een door de staat geaccordeerde vorm van moslimhaat. Als de haat en beledigingen gericht aan moslims waren gericht aan joden of homoseksuelen was er allang ingegrepen en terecht,” aldus El
Ouali.

Een verbod?
Juridisch zijn er al gronden waarop je belediging, ook van de profeet Mohammed vrede zij met hem, kunt bestraffen. Dit is in Nederland en Europa ook al gebeurd, maar dit gebeurt nog onvoldoende. Dit is belangrijk te beseffen, ook al willen Kamer en kabinet dit doen vergeten,” aldus El Ouali: “Dit moet beter en scherper. Zowel politiek als juridisch gaan we in de Kamer, bij minister en OM zien wat hiervoor nodig is.

NIDA
NIDA is een op de islam geïnspireerde politieke partij in Rotterdam (2014), Den Haag (2018) en Almere (2019). NIDA doet op 17 maart 2021 mee aan de landelijke verkiezingen. Als NIDA zetel(s) weet te behalen is NIDA de eerste politieke partij op islamitische grondslag in de Tweede Kamer. Tevens een unicum in Europa.