Home Nieuws NIDA breidt verder uit

NIDA breidt verder uit

De door de islam geïnspireerde politieke partij NIDA breidt uit en maakt zich alvast op voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. NIDA gaat na haar thuishonken in Rotterdam en Den Haag nu ook meedoen in Almere.

Voorzitter van de Almeerse afdeling wordt ex-PvdA’er Hassan Buyatui, die al actief is als eenmansfractie in de Almeerse raad. NIDA kondigt in een persverklaring aan dat de partij zich gaat richten op alle Almeerders, in al hun diversiteit, met een positieve en verbindende boodschap. “Mensen snakken in deze tijd van tegenstellingen, negativiteit en islamofobie naar een optimistisch geluid. En dat brengen wij,” aldus NIDA.

NIDA wil zich onder andere inzetten voor extra beveiliging voor moskeeën en de Almeerse synagoge, bodycams voor alle politie-agenten, lastenverlichting voor burgers, gratis parkeren voor patiënten en bezoekers van het ziekenhuis en een Almeers deltaplan onderwijs voor het aanpakken van het lerarentekort.

NIDA Rotterdam, Den Haag en Almere

Politiek leider van NIDA, Nourind el Ouali: “Mooi om te zien hoe NIDA groeit. Na de harten van Rotterdam en Den Haag verbindt het NIDA-geluid nu ook de harten in Almere. De lokale uitdagingen, maar zeker ook de enorme hoeveelheid vragen en verzoeken uit Almere om hier een afdeling te beginnen, hebben de leden doen besluiten het groene licht ook aan NIDA Almere door te geven.