Home Nieuws Netanyahu-regime israël klaagt gearresteerde Palestijnse verzetsheldin Ahed Tamimi (16) aan voor weren...

Netanyahu-regime israël klaagt gearresteerde Palestijnse verzetsheldin Ahed Tamimi (16) aan voor weren bezettingssoldaten van woonerf familie

Het israëlisch Openbaar Ministerie heeft twaalf aanklachten voorbereid tegen de bekende Palestijnse verzetsheldin Ahed Tamimi (16) die bij een razzia uit haar huis is gehaald nadat zij ongewapend bezettingssoldaten van het woonerf van haar familie probeerde te weren. Op de online verschenen video van het incident is te zien hoe soldaten haar tot twee keer toe slaan en meermaals hun wapens richten op ongewapende burgers.

Advertentie

De tiener werd bij een nachtelijke razzia op 19 december 2017 uit haar familiehuis in Nabi Saleh gehaald door het israëlisch bezettingsleger en wordt sindsdien van gevangenis naar gevangenis verplaatst. Zo werd ze ook vastgehouden in de beruchte israëlische kindermartelgevangenis Moscobiyeh in West-Jeruzalem, waartoe ze tegen internationale rechtsregels in is verplaatst.

Israëlische bezettingssoldaten probeerden het erf van de familie Tamimi binnen te dringen, daags nadat andere israëlische soldaten het 15-jarig neefje van Ahed in het gezicht schoten. HHoewel hij met ernstige inwendige bloedingen 72 uur in een kunstmatige coma werd gehouden, overleefde hij het incident.

Ook het 20-jarig nichtje van Ahed Nour en haar moeder Nariman werden kort na de video gearresteerd door de israëlische bezettingsautoriteiten. Volgens de advocaat van Ahed worden haar 12 “strafbare feiten” ten last gelegd inclusief het aanvallen van een israëlische soldaat. Haar moeder wordt aangeklaagd voor ophitsing nadat zij de video online postte waarin te zien is hoe soldaten het woonerf van het gezin illegaal betreden. Het nichtje van Ahed wordt aangeklaagd voor het aanvallen van een soldaat en het belemmeren van soldaten in het uitvoeren van hun taken.

De vader van Ahed, Bassem zegt dat het hoogstwaarschijnlijk is dat Ahed komt vast te zitten. “Ze bouwen de zaak rondom haar om haar zo lang mogelijk in de gevangenis te krijgen. Ik maak me erg zorgen om mijn dochter. Haar lot is nu in handen van mensen die Palestijnen niet als volwaardige mensen beschouwen,” aldus Bassem.

Volgens de advocaat van Ahed is er een mogelijkheid dat Ahed voor een lange tijd achter de tralies moet verdwijnen. Alleen al voor het gooien van een steen in de door israël bezette Westelijke Jordaanoever kunnen Palestijnen tot 20 jaar celstraf krijgen.

De israëlische staat probeert via de agressieve bezettingspolitiek, het plaatsen van extremistische joodse kolonisten in de bezette gebieden, onteigening van Palestijnse eigendommen, de illegale annexatie van Palestijnse grondgebieden en het vastzetten van activisten het ongewapend Palestijns verzet te breken. Ook Ahed wordt door de israëlische staat gezien als een verzetssymbool dat gebroken moet worden.

De 16-jarige Palestijnse Ahed heeft gesproken in talloze landen over het verzet van Palestijnse vrouwen tegen de illegale israëlische bezetting, onder andere in Turkije, Zuid-Afrika en het Europarlement, en wordt gezien als het symbool van het Palestijns verzet tegen de illegale israëlische bezetting van haar land.