Home Nieuws Nepnieuws “Bombardement ziekenhuis Afrin” overgenomen door westerse media, beelden bewijzen tegendeel

Nepnieuws “Bombardement ziekenhuis Afrin” overgenomen door westerse media, beelden bewijzen tegendeel

De Turkse Strijdkrachten hebben zaterdag berichten over een bombardement op een ziekenhuis in het centrum van Afrin van de hand gewezen. Op dronebeelden die de Turkse Strijdkrachten vrijgeven is te zien hoe het betreffende ziekenhuis in Afrin volledig intact is. Westerse media publiceerden ondertussen de valse claim en de ontkenning met beeldmateriaal van het ziekenhuis door de Turkse Strijdkrachten.

Advertentie

Nederlandse nieuwswebsites zoals RTL-Nieuws en de NOS namen het bericht over van internationaal gerenommeerde persdiensten AFP en Reuters over een vermeend bombardement op het ziekenhuis in Afrin waarbij negen doden zouden zijn gevallen. Het bericht blijkt onwaar, zoals andere nepnieuwsberichten die door de terreurbeweging PKK via verschillende mondstukken naar buiten brengt.

Desinformatie-militanten van de terreurgroep PKK claimden enkele dagen geleden nog dat het ziekenhuis juist werd geëvacueerd vanwege Turkse bombardementen om later te claimen dat er doden zijn gevallen bij een bombardement.

Beelden laten wel een lichte inslag zien op één van de bijgebouwen bij het ziekenhuiscomplex, maar is volgens experts geen inslag van het soort munitie dat de Turkse Strijdkrachten gebruiken.

Hoe de publieke opinie rondom Afrin-operatie Turkije wordt beïnvloed door fakenews

Afrin is jarenlang bezet gehouden door de terreurbeweging PKK en haar Syrische tak YPG. Burgers in de regio werden gedwongen om te vechten voor de PKK op straffe van geldsommen of andere maatregelen. Ook christelijke minderheden en Yezidi’s in Syrië en Irak klagen dat hun kinderen worden ontvoerd en gedwongen om te vechten voor de terreurbeweging PKK. Met beelden werd eerder aangetoond dat de terreurbeweging PKK raketten afvuurt in de richting van Turkije en hoe de PKK burgers die willen vluchten tegenhoudt in de stad.

Nepnieuws over vermeende oorlogsmisdaden in Afrin wordt door de westerse pers gretig overgenomen. Zo bleek een brandend gebouw in Afrin eigenlijk een flatbrand uit Koeweit, een foto van een bebloed kind bleek er één uit Aleppo en een vermeende verminking van een PKK-terrorist een zelfverminking door middel van een zelfmoordaanslag te zijn.

PKK’s HOAX stories from Afrin: burning buildings, the walking dead & mutilated suicide bombers

Tegen PKK-terreur? Stem dan geen SP of GroenLinks!