Home Nieuws Nepimam Tawhidi, lieveling van de anti-islamindustrie, komt naar Nederland

Nepimam Tawhidi, lieveling van de anti-islamindustrie, komt naar Nederland

De favoriete imam van de anti-islamindustrie komt volgens de organisatie Nederlands Burgerplatform (NBP) naar Nederland. Dat kondigt de oprichter van het burgerplatform, Elisabeth Hunyadi, aan via Twitter. Hunyadi was eerder betrokken bij De Nederlandse Leeuw, dat later uiteen ging na het opstappen van voorzitter Rutger van den Noort. Tawhidi, die geen geaccrediteerde imam is, maar zichzelf de titel toekent, is de lieveling van neonazi’s en rechtsextremisten, omdat hij hen bevestigt in hun vooroordelen. Op zaterdag 20 oktober spreekt de favoriete imam van de anti-islam industrie onder moderatie van Ebru Umar in de Grote Kerk in Den Haag.

Advertentie

Fatah, Tawhidi, Umar

Op 20 oktober 2018 organiseert het Nederlandse Burgerplatform van Hunyadi een bijeenkomst die groots aangekondigd wordt via sociale media met als gastsprekers de Iraans-Australische Mohammad Tawhidi, die zichzelf Imam of Peace noemt, en Tarek Fatah, die zichzelf ‘Een Punjabi geboren in de islam‘ noemt. De bijeenkomst wordt gemodereerd door Ebru Umar, een homegrown lieveling van de anti-islam industrie.

Nepimam

Tawhidi is door onderzoeker CJ Werleman ontmaskerd als een zelfverklaarde imam die voor extreemrechtse tribunes speelt. Volgens Werleman, die navraag deed bij de National Imams Council in Australië, is Tawhidi geen geaccrediteerde imam. Ook claimt Tawhidi een bachelor en masters degree te bezitten, maar zou hij in het eerste jaar van de universiteit eigenlijk al gestopt zijn.

Sektarische pro-Iraanse vijandschap

Uit een onderzoek van nieuwszender ABC blijkt dat Tawhidi bij geen enkele gebedscentrum of moskee is aangesloten. Volgens religieonderzoeker Chloe Patton is Tawhidi een mondstuk van Shia-extremisten die niets anders willen dan extreemrechts in Westerse landen opzetten tegen Soennitische moslims. Onderzoeker Werleman zegt dat het evident is dat Tawhidi niets meer is dan een hypersektarische, pro-Iraanse propagandist die de Soennitische islam gelijkstelt aan de geperverteerde ideologie van ISIS, toen hij Tweette “Islam without Imam Ali (a.s) is simply ISIS“. Zelf claimt Tawhidi een criticus van het Iraanse regime te zijn. Uit zijn sociale media kanalen blijkt dat hij zich ook kritisch uit naar de Iraanse regering. Na publicaties die zijn dekmantel als imam onthulden, liet Tawhidi een bewijsstuk zien van de Royal United Services for Defense and Security Studies SA (South-Australia), die zouden bewijzen dat Tawhidi wel degelijk een imam zou zijn. Het probleem volgens Werleman is echter dat degene die verklaart dat Tawhidi een imam zou zijn, een persoonlijke vriend en collega is van de fake-sheikh. Werleman die de nepimam om een verklaring vroeg via Twitter en zijn geloofwaardigheid met aantoonbare feiten in twijfel trok, werd subiet geblokkeerd. Ook academicus Nathan Lean, die jarenlang onderzoek deed naar de islamofobie-industrie en de mechanieken die erachter schuilgaan kreeg nul op het rekest. Een bericht in juli 2018 aan de fake-imam mijnerzijds, waarin ik hem attendeer op het feit dat hij een nepbericht verspreidt, werd eveneens beantwoord met een blokkade.

De gedroomde reformist van rechts

Ondertussen zet de Shia-extremist en fake-imam Tawhidi zijn kruistocht tegen Soennitische moslims voort via verschillende mediakanalen. In het kielzog van neonazi’s en radicale zionisten verspreidt hij allerlei complottheorieën over moslims en migranten, en geeft extreemrechts zo waar ze al jarenlang om smeken: een reformistische “moslim-autoriteit” die ze bevestigt in hun vooroordelen. Tawhidi staat al sinds 2013 in contact met de neonazi Tommy Robinson, die gefinancierd en gesteund wordt door het Middle East Forum van Daniel Pipes, die eerder de juridische kosten van Geert Wilders dekte.

Tawhidi staat nu samen met Tarek Fatah, een bekende Twitteraar uit Canada die dag en nacht pro-Israëlische en anti-islamitische hoaxverhalen de ether inslingert op de sprekerslijst van het Nederlands Burgerplatform, die volgens Hunyadi niets te maken heeft met De Nederlandse Leeuw. De bijeenkomst vindt op 20 oktober 2018 plaats in De Grote Kerk in Den Haag, duurt van 19.30 uur tot 22.00 uur en wordt gemodereerd door Ebru Umar.

Nederlands Burgerplatform

Het Nederlands Burgerplatform is volgens haar website een stichting voor iedereen “Die de democratie wil versterken en de betrokkenheid van burgers op nationaal niveau wil vergroten“. De samenstelling van de stichting die door ex-VVD’er, ex-Nieuwe Wegen’er en ex-Nederlandse Leeuw’er Elisabeth Hunyadi wordt geleid, laat een minder rooskleurig beeld zien. Het bestuur bestaat uit Elisabeth Hunyadi en Martin Mulder, terwijl de raad van advies dat voorgezeten wordt door Derk Jan Eppink, bestaat uit Zsuzsanna Keller-Süle, Adjiedj Bakas en David Pinto. Laatstgenoemde Pinto, een fanatieke zionist, refereerde aan minister Sigrid Kaag onlangs als ‘Pali-hoer’, een samentrekking van Palestijnen en hoer, omdat ze getrouwd is met een Palestijnse man. De Raad van Toezicht van het Nederlands Burgerplatform wordt voorgezeten door Pam Evenhuis en bestaat uit Gert Jan Mulder, een PVV’er in hart en nieren die nauwe banden onderhoudt met rechtsextremist Geert Wilders, Geert Schaaij en Pim Beaart.

In een eerdere versie van dit artikel werden de kwalificaties “Sektarische, pro-Iraanse propagandist” toegeschreven aan Chloe Patton, terwijl deze woorden afkomstig zijn van CJ Werleman. Ook het weerwoord van Tawhidi dat hij juist een criticus van het Iraanse regime zou zijn, zijn voor de volledigheid toegevoegd aan het artikel. Uit zijn sociale media kanalen blijkt inderdaad dat hij zich ook kritisch uit naar de Iraanse regering.