Home Nieuws “Neonazi terrorist München riep ‘Scheisstürke’ en schoot”

“Neonazi terrorist München riep ‘Scheisstürke’ en schoot”

De dader van de terreuraanslag in München vrijdagavond riep “Ik ben een Duitser, ik ben hier geboren, vieze schijtturken” voordat hij zijn vuurwapen afvuurde, meldden bronnen. Update: De politie meldt om 2.23 uur dat het zou gaan om een 18-jarige Duitse Iraniër. 

Bij de terreuraanslag zijn negen mensen om het leven gekomen en zijn er tien gewonden gevallen.

Advertentie

Volgens de eerste berichten werd er op meerdere plekken in München op burgers geschoten. Onder meer bij een winkelcentrum en een McDonald’s, waar één van de schutters zijn pistool laadde op het toilet en kinderen doodgeschoten zou hebben terwijl ze zaten te eten. Buiten ging de schietpartij verder.

De schutter riep volgens getuigenissen “Ik ben een Duitser, ik ben hier geboren, vieze schijtturken” voordat hij zijn vuurwapen afvuurde. Verschillende bronnen melden dat het gaat om een neonazi-aanslag waarbij vooral buitenlanders het doelwit waren. Andere bronnen melden dat het niet om een neonazi zou gaan.

Hotels hebben na de aanslag hun deuren geopend als noodopvang voor gestrande reizigers, terwijl de Beierse premier zijn kantoor heeft opengesteld voor zeker vijftig mensen. Ook de moskeeën in München verbonden aan IGMG en DITIB hebben hun deuren opengesteld voor mensen die vluchten voor het geweld.

Aanvankelijk zou de politie jacht hebben gemaakt op drie daders. Men gaat er nu vanuit dat het om één dader gaat, die zichzelf na de aanslag van kant heeft gemaakt.