Home Nieuws Neonazi terreurgroep wilde aanslagen plegen op buitenlanders en politieke tegenstanders

Neonazi terreurgroep wilde aanslagen plegen op buitenlanders en politieke tegenstanders

Een neonazi terreurgroep in Duitsland wilde aanslagen plegen tegen buitenlanders en politieke tegenstanders. De groep werd, voordat ze tot terreuraanslagen kon overgaan, vroegtijdig opgerold door de Duitse veiligheidsdiensten.

Advertentie

De neonazi terreurgroep noemde zichzelf de Revolutie Chemnitz en wilde politieke tegenstanders en buitenlanders ombrengen en probeerde voor dat doel semiautomatische wapens aan te schaffen.

Volgens de federale aanklager zijn zes mannen tussen de 20 en 30 jaar oud aangehouden voor het vormen van een neonazi terreurorganisatie in de Duitse stad Chemnitz. De mannen zullen dinsdag worden verhoord door een Federale rechtbank. Een zevende verdachte, een 31 jarige man, werd in een aparte zaak vorige maand al opgepakt. Meer dan 100 politieagenten waren betrokken bij de arrestaties van de neonazi’s in de deelstaten Beieren en Saksen, waarbij meerdere eigendommen van de mannen werden doorzocht.

Dat de terreurgroep zich vernoemde naar de stad Chemnitz is geen toeval. In de oost-Duitse stad Chemnitz braken in augustus en september protesten uit naar aanleiding van een dodelijke steekpartij, waarbij de Duitser Daniel Hillig omkwam. De twee hoofdverdachten van de moord waren de Syrische Koerd Alaa Sheikhi (23) en de Iraakse Koerd Yusif Abdullah (22), naar later bleek beiden aanhangers van de terreurbeweging PKK. Abdullah is inmiddels vrijgelaten en mag zijn proces in vrijheid afwachten.

De moord ontketende woedende menigtes in Chemnitz, waardoor ook op migranten werd gejaagd. De massale demonstraties trokken ook neonazi’s en andere skinheads die de Hitlergroet brachten.

Rechtsradicale trollen, waaronder Amy Mek, beweerden dat de neonazi’s die Hitlergroeten brachten, linkse infiltranten waren die bezorgde burgers wilden framen. Die claims hielden zelfs na een oppervlakkige factcheck niet lang stand.